Bouwen met de EPC-norm

Zelf een nieuw huis bouwen is spannend! Eindelijk kunt u al uw wensen op het gebied van installaties laten samenkomen. Wie nieuw gaat bouwen zal al snel ontdekken dat de keuzemogelijkheden enorm zijn. U wilt comfort en voldoen aan de door de overheid vastgestelde EPC-norm. Hoe pakt u dat aan?

Bouwen met EPC norm

Bouwen met EPC norm

Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC)

De EPC is een door de overheid vastgestelde norm om nieuwbouwhuizen energiezuiniger te maken. Deze norm is vastgesteld op 0,4 en gaat de komende jaren steeds verder omlaag. De EPC zal eindigen in energieneutraal bouwen en wonen in 2020. Aan duurzaam bouwen ontkomt u dus niet. Het gaat erom per situatie de juiste keuzes te maken en de optimale samenstelling te creëren van componenten. Deze moeten elkaar versterken en een laag energieverbruik combineren met een maximum aan gebruikscomfort.


Verwarmen en koelen met een warmtepomp

Een flinke daling van de EPC-waarde van uw nieuw te bouwen woning kunt u realiseren door te kiezen voor een warmtepomp in plaats van een cv-ketel. De aarde slaat constant zonnewarmte op in de lucht, de bodem en het grondwater. Een warmtepomp gebruikt deze gratis energie uit de natuur voor het verwarmen van uw huis en de bereiding van warm tapwater. In de zomer kan de warmtepomp bovendien voor een prettige verkoeling zorgen. Alpha-InnoTec biedt u drie verschillende soorten warmtepompen: de lucht/water warmtepomp (lucht), de brine/water warmtepomp (bodem) en de water/water warmtepomp (grondwater). Onze installateur vertelt graag alles over de optimale warmtepomp voor uw situatie.

Bouwen met EPC norm

Bouwen met EPC norm

Zonnepanelen

Een daling van de EPC-waarde kunt u ook bereiken met zonnepanelen. Maar kiest u dan voor zonnepanelen voor elektra, of zonnepanelen voor warm water? En wat is het verschil? Welke oplossing u ook kiest voor uw nieuwe huis, onze installateur rekent graag uit wat u nodig heeft om aan de gestelde EPC-norm te voldoen. Neem uw tekeningen mee en u weet alles!

Hoe haalt u de EPC norm?

Bezoek een InstalCenter specialist in de buurt voor gratis advies en wij rekenen uit wat voor u de beste keuzes zijn wat betreft de EPC norm!