Slim verwarmen!

Slim verwarmen heeft alles te maken met duurzame oplossingen en dus met ook energie besparen. Iedereen zoekt naar manieren om de energiekosten omlaag te brengen en bij te dragen aan een beter milieu. Bij InstalCenter laten wij u graag zien dat energie besparen en bijdragen aan een beter milieu hand in hand met elkaar gaan én dat dit niet te koste hoeft te gaan van een warm en comfortabel huis! Met onderstaande slimme oplossingen laten wij u zien dat een warm huis en energie besparen prima samen kunnen gaan.

Energie besparen


Ga eens buiten staan. Zie je een flinke witte rookwolk boven de afvoerpijp van uw cv-ketel? Dan zit er veel waterdamp in de afvoergassen van uw ketel. Er condenseert dan weinig of geen water en de ketel werkt niet met maximaal rendement.

.


1. Verwarmen met lage temperatuur

Een constante temperatuur in uw woning ontstaat door lage temperatuurverwarming (LTV). Bij deze manier van verwarmen stroomt er water door de leidingen van maximaal 55 graden. In tegenstelling tot traditionele verwarming, waar water van tussen de 70 en 90 graden stroomt. Dit kan op verschillende manieren gerealiseerd worden; door vloerverwarming, of door het plaatsen van lage temperatuur radiatoren.

Vloerverwarming

Watergedragen vloerverwarming van Rehau met als aanvulling elektrische vloerverwarming van Magnum.

Voor meer info over vloerverwarming klik hier >

Radiatoren

Lage temperatuur radiatoren van Radson met als aanvulling elektrische radiatoren van Instamat.

Voor meer info over radiatoren klik hier >


Alvast ervaren wat LTV doet met het comfort in uw woning?

De 'aanvoertemperatuur' van de ketel staat vaak onnodig hoog. Deze instelling bepaalt hoe heet het cv-water is als de ketel op hoog vermogen draait om een koud huis op te warmen. Vaak is de ingestelde aanvoertemperatuur 80 ⁰C. U regelt de aanvoertemperatuur normaal gesproken in het displaymenu van de ketel. Bij een lagere instelling komt het huis langzamer op temperatuur. De radiatoren worden dan minder heet. Zoek naar een goed compromis tussen snelheid en zuinigheid. Midden in de winter kun je de aanvoertemperatuur hoger zetten dan in het voorjaar en de herfst.


2. Hybride warmtepomp - Nefit Ventiline

De Nefit Ventiline warmtepomp werkt in combinatie met uw cv-ketel en vervangt de mechanische ventilatiebox. Met deze hybride warmtepomp bespaart u tot wel 30% op uw energiekosten.

Meer weten over warmtepompen? Klik hier >


3. Lucht/water warmtepomp - Alpha Innotec LWDV

Cv-ketel één-op-één vervangen, zonder grote renovatie? Met de LWDV warmtepomp van Alpha Innotec is dit mogelijk. In de meeste gevallen werkt deze warmtepomp namelijk met bestaande radiatoren, waar water op hoge temperatuur doorheen stroomt. En niet geheel onbelangrijk, deze warmtepomp is zeer geluidsarm.

Meer weten over warmtepompen? Klik hier >

Benieuwd of een warmtepomp geschikt is in uw situatie? Neem contact op met een vestiging bij u in de buurt.

Neem contact op >


4. Monitoringssysteem - Uponor Smatrix

Om uw vloerverwarmingssysteem optimaal te gebruiken is het belangrijk om het verbruik te monitoren. De Uponor Smatrix is een intelligent systeem voor vloerverwarming en -koeling. Op een zelflerende manier bepaalt en regelt de Smatrix nauwkeurig de hoeveelheid energie, die je voor een optimale ruimtetemperatuur nodig hebt - op elk moment, 24 uur per dag.


5. Keuken boiler - Itho Daalderop Close-in

Met een keukenboiler van Itho Daalderop hoeft u nooit meer te wachten op warm water en bespaart u tot wel 175 euro per jaar. Voor elke 10 seconden die u wacht op warm water, spoelt u zo'n 40 euro per jaar door de afvoer.

Klik hier voor meer informatie >


6. Vasco – Ventilo-convector

De Vasco ventilo-convector brengt iedere ruimte in uw woning op de gewenste comforttemperatuur. Bij koud weer warmt de convector snel op en op warme dagen zorgt deze voor de nodige verkoeling!

Klik hier voor meer informatie >


Energie besparen en subsidie

Omdat energie besparen bijdraagt aan een beter milieu biedt de overheid soms de mogelijkheid om gesubsidieerd een warmtepomp, zonneboiler of pelletkachel aan te schaffen. Ga voor de officiële voorwaarden naar www.rvo.nl/isde. Deze voorwaarden zijn altijd up-to-date. Voor meer informatie over subsidies kunt u ook contact opnemen met uw dichtstbijzijnde InstalCenter.

Benieuwd wat u kunt besparen?

Onze installateurs staan voor u klaar en helpen u om alles uit uw renovatie te halen.