Haal het hoogste rendement uit uw cv-ketel

Energie besparen is niet ingewikkeld. Maar bepalen welke investering het beste bij u past, kan wel lastig zijn. Onze installateur helpt u graag om het hoogst mogelijke rendement uit uw cv-ketel te halen.

Wist u dat…

Een goed ingeregelde cv-installatie zuiniger is?
Helaas is 99% van alle installaties in Nederland niet goed ingeregeld. Het goed waterzijdig inregelen is een eenmalige handeling om de maximale doorstroomopeningen van de radiatorkranen op elkaar af te stellen. Hiermee bespaart u gemiddeld 5 tot 10% extra energie.

Inregelen is met name zinvol als u een hoogrendement HR-ketel heeft en zorgt ervoor dat het besparende HR effect van deze ketel zo veel mogelijk wordt benut. Door de installatie in te regelen koelt het warme water in elke radiator goed af. Zo wordt een lage retour watertemperatuur verkregen die teruggevoerd wordt naar de cv-ketel. Een lage retour watertemperatuur (< 55 °C) is de belangrijkste voorwaarde om daadwerkelijkhet hoge rendement van de HR-ketel te krijgen.

…Een goed onderhouden cv-installatie een hoger rendement heeft?
Bovendien heeft u van een goed onderhouden cv-installatie veel langer plezier. Met een onderhoudscontract van InstalCenter heeft u jaarlijks onderhoud en 24/7 storingsdienst. Lees direct meer over service en onderhoud.

Wilt u uw cv-installatie laten inregelen? Neem direct contact op met een InstalCenter vestiging.

Wat kunt u besparen?

Bezoek een InstalCenter specialist in de buurt voor gratis advies en wij rekenen uit wat u kunt besparen