MilieuMilieutips

Met de volgende milieu tips kunt u op eenvoudige wijze een bijdrage leveren aan een beter milieu en ze leveren u bovendien gelijk voordeel op. De milieu tips zijn voor iedereen toe te passen.

1. Spaarlampen gebruiken
Spaarlampen verbruiken gemiddeld 75% minder stroom dan gewone gloeilampen. Ze zijn duurder in aanschaf, maar gaan gemiddeld tienmaal zo lang mee.

2. Onderhoud van uw cv-ketel
Een slecht onderhouden en vervuilde cv-ketel veroorzaakt storingen. Hierdoor daalt het rendement. Door het geregeld onderhouden van uw ketel bespaart u uiteindelijk aanzienlijk op uw energiekosten.

3. Regelmatig ontluchten
Ontlucht regelmatig uw cv verwarming. Lucht verzamelt zich in de radiatoren en in de CV ketel. De ruimte die met lucht gevuld is wordt niet verwarmd en beïnvloed uw rendement negatief. Regelmatig ontluchten bespaart dus ook energie.

4. Zet de verwarming een graad lager
Als u uw thermostaat een graad lager zet dan normaal, merkt u hier wat warmte betreft niets van. Het voelt nog net zo behaaglijk en uw energieverbruik gaat met gemiddeld 7% omlaag

5. Zet de verwarming eerder uit
Zet de thermostaat een uur voor u vertrekt of naar bed gaat op 13 - 15 graden. Het huis koelt dan niet te snel af en kan zonder extra energie weer opwarmen.

6. Controleer uw type CV-ketel
Controleer of u een HR combiketel heeft met de cv test. Een HR ketel is een investering maar verdient zich na circa 2,5 jaar al terug.

7. Wassen op 40 graden
Wassen op 60 graden kost twee keer zoveel energie als wassen op 40 graden. Met de huidige moderne wasmiddelen wordt u was net zo schoon en gaat uw kleding langer mee.

8. Drogen
Hang de natte was in de zon, in plaats van in de droger.

9. Stand-by uitzetten
Zet alle apparaten echt uit en niet in de stand-by stand. Kijk bijvoorbeeld naar computers, televisies, oplader mobiele telefoon, scanners, printers etc.

10. Gebruik een waterbesparende douchekop
Met een spaardouchekop kunt u even comfortabel douchen met bijna de helft van de hoeveelheid water. Zo spaart u niet alleen flink op het waterverbruik, maar vooral op de energie om het water te verwarmen. Let op een waterbesparende douchekop kan niet toegepast worden in combinatie met een geiser.

11. Uw klokthermostaat op zomertijd / wintertijd instellen
Met de ingang van de zomer- of wintertijd zal u ook de tijd van uw klokthermostaat aan moeten passen. Het is tenslotte zonde van de energie als uw verwarming aanslaat terwijl het buiten langer licht is en u nog lekker in de tuin zit. De tijd inschakelen is heel eenvoudig.

Benieuwd wat u kunt besparen?

Onze installateurs staan voor u klaar en helpen u om alles uit uw renovatie te halen.