Energielabels

Vanaf september 2015 moeten alle verwarmingstoestellen voldoen aan de nieuwe ErP-richtlijnen. Deze Ecodesign- en Energie labelling zijn opgesteld om het klimaat te beschermen en zijn dus van toepassing op alle producten die energie verbruiken. 

Wat is de ErP-richtlijn 2015?

De afkorting ErP staat voor ‘Energy related Products’. 20% minder energieverbruik is één van de belangrijkste doelstellingen van deze richtlijnen. Er worden hierbij minimumeisen gesteld aan producten (EcoDesign) en een verplicht energielabel ingevoerd voor verwarmingsproducten en -systemen.

Hoe zuiniger een product omgaat met energie bij de productie van warmte en/of warmwater, hoe beter de score op het energielabel. De score "A+++” is de meest duurzame score, een "G” de minst duurzame. Alle hr-ketels krijgen een A-label.

Wat betekenen de energielabels voor u?

Bij aanschaf van een nieuwe CV-ketel of boiler kunt u kijken naar de ErP richtlijnen. Aan de hand van de richtlijnen kunt u zien of het product gedurende hun levensduur minder energie verbruiken en minder belastend zijn voor het milieu.

Voordelen energielabels

  • Beter voor het milieu
  • Besparing voor uw energiekosten
  • Verbetering van kwaliteit en prestaties van het product
  • Makkelijk kiezen van product

Op welke producten zitten de energielabels?

  • Verwarmingstoestellen met een vermogen tot en met 400 kW (CV-ketels, warmtepompen)
  • Boilers en warmteopslagtanks met een capaciteit tot 2000 liter.

Meer weten over energielabels?

Wilt u meer weten over de ErP regels bij InstalCenter? Neem contact op met een InstalCenter installateur bij u in de buurt!