Van het gas af

Kan ik straks helemaal van het gas af?

Het streven van Nederland is om in 2050 volledig energieneutraal te zijn en dus volledig van het gebruik van aardgas af te zijn. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat we in 2050 afscheid moeten nemen van de vertrouwde op gasgestookte cv-ketel. We zullen dan andere duurzame energiebronnen moeten gaan aanspreken, zoals lucht en water. Zonder gas koken is geen probleem, maar zonder gas verwarmen; hoe doen we dat? En hoe snel gaat het nu allemaal?

Vanuit de industrie worden nu in razend tempo alternatieven voor de cv-ketel ontwikkeld, zodat consumenten hun woning op een duurzame manier kunnen verwarmen. Eén van deze ontwikkelingen is het verwarmen van de woning met elektriciteit door middel van een warmtepomp. Hierbij is het belangrijk dat de woning uitstekend geïsoleerd is en dat u overal lage temperatuur verwarming heeft. Een volledig gasloze woning geeft het beste rendement wanneer uw woning goed geïsoleerd is. Wanneer dit niet het geval is, kunt u je kiezen voor een hybride installatie. Met een hybride warmtepomp maakt u nú al een start met het energieneutraal maken van uw huis.

Van het gas af

Op termijn kunt u uw cv-ketel dan vervangen door een boiler, waarmee u helemaal van het gas af kunt. Een ander belangrijk punt is de gasaansluiting die er bij uw woning ligt. Op dit moment is het voor bestaande woningen nog niet mogelijk om zich hiervan volledig af te sluiten. Voor nieuwbouwwoningen is de gasaansluitplicht er inmiddels wel af, waardoor het voor deze woningen elektrisch verwarmen al een stap dichterbij is gekomen.

Hoe de toekomst eruit gaan zien en welke nieuwe technologieën er gaan komen, weten we nog niet, maar de ontwikkelingen gaan in ieder geval razendsnel. Zowel op technisch gebied als op financieringsgebied. Echter is het wel belangrijk dat we niet gaan wachten, maar nu al stappen gaan ondernemen om te werken aan een beter milieu en aan uw portemonnee! Ten opzichte van het verwarmen van uw woning met alleen een cv-ketel wordt direct bespaart op de energierekening, zeker nu de gasprijzen gaan stijgen.

Dus neem nu gas terug, dan kunt u straks van het gas af! Vraag nu uw gratis adviesgesprek aan!

Uw gegevens

Afspraak