aardlekAardlek

Wanneer de hoeveelheid stroom, die de installatie in gaat, groter is dan de stroom die terug komt, dan is er sprake van een aardlek. Deze treedt op als stroom via de aarding wegvloeit. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de ommanteling van een toestel onverhoopt onder elektrische spanning komt te staan. En u deze ommanteling aanraakt. De beste methode om tegen aanraking te beschermen is het snel uitschakelen van de spanning. Dit wordt bereikt met een aardlekschakelaar. Het doel hiervan is dus bescherming te bieden tegen elektrocutie.

Aardlekschakelaars

Aardlekschakelaars zijn er in verschillende merken en typen, voor vaste montage of mobiel gebruik en al of niet voorzien van een dubbelpolige zekeringautomaat. De vast ingebouwde aardlekschakelaar moet beschermd worden tegen vocht en aanraking met spanningvoerende contacten. Hiervoor zijn complete kastjes met ingebouwde aardlekschakelaar verkrijgbaar.

Advies over een aardlekschakelaar

Stel uw vraag over aardlekschakelaars aan de InstalCenter vakman. Ook voor een complete meterkast kunt u bij InstalCenter terecht. Neem direct contact op of maak een afspraak bij een installateur bij u in de buurt.