Elektra Elektriciteit in en om uw huis

We zijn er zo aan gewend: even op een knopje drukken en de lamp gaat aan. Elektriciteit is eigenlijk het kloppend hart van elk huis. Want zonder stroom is er geen verlichting, geen televisie en geen stopcontact om uw telefoon mee op te laden.

Veiligheid

Belangrijk is wel dat uw gehele elektra-installatie op en top veilig is. Krijgt u bijvoorbeeld een nieuwe keuken, zijn er dan wel voldoende groepen voor alle apparaten? En heeft u er wel eens aan gedacht om een rookmelder en een koolmonoxidemelder op uw lichtnet aan te sluiten? Veiligheid gaat boven alles en dit geldt ook voor de stopcontacten, lichtknoppen, leidingen en niet in de laatste plaats de groepenkast. Laat alles bij voorkeur door een professional aansluiten en in ieder geval met regelmaat controleren.

Ook buiten

Een geheel ander, maar daarom niet minder belangrijk aspect van veiligheid is buitenverlichting. Dit is niet alleen fijn als u lange zomeravonden buiten zit! Verlichting die automatisch aangaat zodra iemand de voor- of achterdeur nadert schrikt eventuele inbrekers af en is ook handig voor uzelf. Combineert u dit met een inbraakalarm, dan zit u er helemaal veilig bij.

Mooie, moderne snufjes

Er zijn tegenwoordig nog veel meer slimme gadgets. Wat dacht u van de zogeheten domotica of een smarthome? Heel handig is bijvoorbeeld een thermostaat die u via uw smartphone bedient: zo is uw huis al heerlijk warm als u thuiskomt. Er zijn ook allerlei andere opties, zoals het bedienen van het licht en zelfs de gordijnen. Ook helemaal van nu zijn lichtschakelaars en stopcontacten in de meest uiteenlopende kleuren. Zo vloekt het schakelmateriaal niet bij uw interieur en kan het zelfs een echte eye catcher worden.

Duurzaam

Natuurlijk willen we al die slimme en handige snufjes in huis wel op een duurzame manier gebruiken. Hier komen zonnepanelen in beeld. Gratis zonne-energie, wie wil dat nu niet? Het is schoon, duurzaam én u bespaart ermee natuurlijk direct op uw elektrakosten. Heel erg slim dus, en het kan nog beter: er bestaan zelfs thermostaten die de opbrengst van uw zonnepanelen monitoren.

Keuzehulp

Op het gebied van elektra is zijn de mogelijkheden bijna oneindig. InstalCenter komt daarom graag bij u thuis om passende adviezen te geven. De kennis van onze ondernemers wordt voortdurend bijgespijkerd en zij zijn dus altijd en voortdurend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.