Led verlichtingLED verlichting

De LED, ook wel Light Emitting Diode, is een lampje waarvan de ontwikkeling al rond de jaren '20 plaats vond. Pas in de jaren '60 werd het idee opgepakt en verder uitgewerkt waardoor de eerste werkende LED werd geproduceerd.

Soorten LED verlichting

LED's zijn er in diverse formaten. Voorheen was de LED vooral bekend door het gebruik in electronica. De laatste jaren heeft de LED een enorme ontwikkeling doorgemaakt en heeft men de hogehelderheidsled ontwikkeld. Dit is een LED met een extreem hoge licht afgave wat wordt uitgedrukt in lumen per watt. Door een aantal van deze LEDs in een fitting te plaatsen onstond de LED lamp. De LED lamp is tegenwoordig een alternatief voor de lampen zoals we deze reeds kennen.

LED-verlichting in schakelaar

De oriëntatieverlichting is met een lichtsensor uitgerust, die het oriëntatielampje bij duisternis automatisch inschakelt en bij voldoende helderheid weer uitschakelt. Het voordeel van dit systeem is dat bestaande schakelaars gemakkelijk aangepast kunnen worden.

LED-verlichting voor binnen en buiten

Met de Gira LED-verlichting kunnen gericht lichtaccenten worden aangebracht. Ze verlichten bijvoorbeeld traptreden, donkere gangen of buitenpaden. Daarnaast zorgen ze voor meer veiligheid en betere oriëntatie, zowel binnen- als buitenshuis.

Advies over LED-verlichting

InstalCenter biedt met de producten van Gira de volgende mogelijkheden op het gebied van LED-verlichting. Bekijk hier voor de voordelen van LED-verlichting.

Advies nodig?

Voor meer informatie over onze producten en een passend advies op maat kunt u contact opnemen met een installateur bij u in de buurt. Zij helpen u graag verder!