Smarthome

Een slim huis

De wereld verandert in een hoog tempo en dat zien we ook terug in de woonwensen van moderne consumenten. Mensen willen tegenwoordig dat hun woning is voorzien van allerlei slimme snufjes. Ze willen bijvoorbeeld dat ze de verlichting en de verwarming op afstand kunnen bedienen of gordijnen vanaf de bank open- en dichtdoen. Of men gaat nog een stapje verder en men laat al deze slimme apparaten met elkaar communiceren via internet. Apparaten die in een slim huis gebruikt worden, hebben vaak een intelligente factor. Op deze manier kunnen zij bijvoorbeeld zelf bepalen of ze aan of uit moeten staan.

Comfort, besparen en veiligheid komen terug in talloze slimme oplossingen. Op deze pagina hebben wij er een aantal voor u uiteengezet. Van kleine slimme oplossingen zoals het plaatsen van een slimme thermostaat, tot aan een compleet smarthome systeem.


Een intelligente woning

Met het Busch-Free@home systeem maakt u van uw woning een intelligente woning. Zonwering, licht, verwarming, airco of deurcommunicatie: eenvoudig (op afstand) te bedienen met schakelaar aan de wand, tablet of smartphone. Eenvoudig, praktisch, comfortabel en energie-efficiënt. De eenvoudigste manier om alles uit te schakelen is de alles-uit-knop. Bijzonder praktisch bij het verlaten van het huis, want zo worden alle aangesloten apparaten in alle vertrekken tegelijk uitgeschakeld. Omdat deze functie al voorgeprogrammeerd is, hoeft u dat niet meer te doen.

Busch Jaeger smarthome pakket

Uw thermostaat regelt het zelf

Met een slimme thermostaat kunt u bijvoorbeeld uw (vloer)verwarming en ventilatie altijd en overal bedienen door middel van uw smartphone. Of u nu onverwachts eerder naar huis komt, langer moet doorwerken, of op vakantie bent... Slimme thermostaten communiceren met uw smartphone en daarom weten ze precies wanneer u, of één van uw medebewoners, thuis zijn en kan de verwarming automatisch uit- of aangezet worden. Dit is niet alleen erg comfortabel, maar u bespaart ook nog eens op uw energiekosten.

Wij hebben een viertal slimme thermostaten voor u op een rijtje gezet.

Nefit - Easy


Nefit Easy slimme thermostaat
 • Eenvoudig de temperatuur van uw woning regelen,
 • Direct bericht als de verwarming niet werkt,
 • Ook geschikt voor cv-ketels van andere merken.

Itho Daalderop - Spider

Itho Daalderop Spider thermostaat
 • Eén aansturingssysteem voor verwarming, maar ook ventilatie, warm tapwater en elektrische apparaten
 • Altijd inzicht en controle over verbruik en comfort
 • Energieleverancier onafhankelijk.

Magnum - Z-Wave


Magnum Z-Wave thermostaat
 • Voor aansturing vloerverwarming
 • Voorzien van een ruimte- en vloersensor
 • Instellen van een weekprogramma en 8 scenario’s is mogelijk.

Radson - Touch E3


Nefit Easy slimme thermostaat
 • Alle ruimtes zijn apart te regelen
 • Communiceert met vloerverwarming, elektrische radiatoren én met traditionele radiatoren
 • Draadloze thermostaatknop.

Innovatieve radiatoren

Ook radiatoren passen perfect in een slim huis. Wat denkt u van de elektrische radiatoren van Radson? Deze zijn voorzien van een aantal slimme functies, zoals de ITCS-functie. U wilt bijvoorbeeld dat uw badkamer elke ochtend om 7.00 uur 22˚C is, zodat u in de winter niet in een koude badkamer stapt. Met elektrische radiatoren van Radson stelt u de radiatorthermostaat in op 22 ˚C en de thermostaat bepaalt zelf welk verwarmingspatroon het meest efficiënt is om de ruimte te verwarmen.

De radiator is ook zelflerend, deze meet de gewoontes van de bewoners en stelt op basis hiervan zijn automatisch verwarmingsgedrag bij.

Extra handig is dat deze radiatoren zijn voorzien van open-raam detectie. Wanneer er een raam opengaat in de kamer, voorkomt u dat uw radiatoren onnodig hard gaan werken omdat het opeens fris wordt. De radiatoren springen namelijk automatisch in stand-by, als er een plotse temperatuurdaling wordt geconstateerd. Tevens zijn deze radiatoren voorzien van bewegingsdetectoren. Zodra er lange tijd geen beweging wordt gedetecteerd, schakelt de radiator automatisch uit.

Radson radiatoren
Radson radiatoren

Waarom een elektrische radiator:

 • Voor de installatie van een elektrische radiator heeft u alleen een stopcontact nodig en deze hoeft niet aangesloten te worden op uw cv-ketel. Een elektrische radiator is daarom ideaal voor het verwarmen van een zolder of een extra slaapkamer.
 • Ideaal in combinatie met zonnepanelen; Wanneer u meer stroom opwekt dan verbruikt, levert u de stroom terug aan het energienet. Deze ‘overgebleven’ stroom kunt u beter zelf gebruiken, om bijvoorbeeld uw badkamer extra bij te verwarmen.
 • Steeds meer woningen worden voorzien van een warmtepomp. De werkingstemperatuur van een warmtepomp is te laag om traditionele radiatoren op aan te sluiten en daarom wordt de woning vaak beneden voorzien van vloerverwarming. Om de slaapkamer of de badkamer te verwarmen zijn elektrische radiatoren een energiezuinig alternatief.

.
Automatisch licht

Ook verlichting kan niet ontbreken in een slim huis. Gira heeft verschillende slimme verlichtings-oplossingen, o.a. de Sensotec LED. Dit is een bewegingsmelder, een LED-oriëntatielicht en een contactloze schakelaar in één apparaat. Bij detectie van een beweging zorgt de geïntegreerde LED voor een beschaafde verlichting van de omgeving en zorgt zo voor oriëntatie in de ruimte. Zo komt u bijvoorbeeld nooit in een heel donker huis, als u de hal binnenkomt. Of als u ’s nachts naar het toilet moet dan wordt de overloop zachtjes verlicht zodra u eroverheen loopt. Dat is nog eens comfortabel en veilig.

Gira Sensotec

Advies op maat

Heeft u een vraag of wilt een vrijblijvend advies van een ervaren installateur. Neem dan direct contact op met een InstalCenter vestiging.