Elektra dankzij de zon

Gratis elektra via de zon

U kunt gratis zonne-energie gebruiken voor het produceren van elektriciteit. De basis voor het opwekken van elektriciteit wordt gevormd door zonnepanelen. Dit type zonnepanelen noem je PV-panelen. PV staat voor PhotoVoltaic. Zo’n paneel bestaat uit onderling verbonden zonnecellen.

Onder invloed van licht ontstaat in een zonnecel een spanningsverschil. Deze gelijkspanning wordt door een omvormer omgezet in de 230 V wisselspanning zoals die uit het stopcontact komt. Ligt uw dak niet precies op het zuiden? Geen probleem. Onze installateur vertelt u over de mogelijkheden en het maximale rendement.

PV-panelen aanschaffen

In bepaalde gevallen is een bouwvergunning een vereiste bij het plaatsen van PV-panelen. U kunt hiervoor bij VROM terecht. In het grootste deel van de gevallen is een vergunning niet nodig. Tevens dient men zich ervan bewust te zijn dat er gewoon obstakels als bomen voor de PV-panelen staan. U kunt geen subsidie meer krijgen op zonnepanelen, maar u krijgt nog wel de BTW terug op aanschaf en installatie.