Investeren in zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen

De investering in zonnepanelen is een duurzame. Naast het feit dat u beduidend op energiekosten bespaard, ben u ook nog eens milieubewust bezig. Wat zonnepanelen kosten verschilt natuurlijk per type zonnepaneel.

Daarnaast moet u natuurlijk nog de kosten voor de benodigde materialen en de installatie meerekenen. Uw InstalCenter-installateur kan voor u de kosten van een PV-systeem, toegespitst op uw specifieke situatie voorrekenen.

Zonnepanelen opbrengsten

De opbrengst van zonnepanelen is van een aantal factoren afhankelijk. Naast het totale oppervlak van de zonnecellen is ook de hellingshoek en de hoeveelheid zonlicht die een zonnepaneel bereikt van belang. Wolken houden een deel van het zonlicht tegen, maar ook schaduw en vuil is nadelig voor de opbrengst van de PV-installatie. Het rendement van deze panelen is ca. 5 tot 15%. Naast de panelen heeft u ook een zogenaamde omvormer nodig. Deze omvormer zorgt ervoor dat de zonne-energie wordt omgezet naar elektriciteit.

Er zijn handige hulpmiddelen voor het uitlezen van uw energieverbruik en de opbrengsten. Dit kan zelfs draadloos op afstand met uw smartphone. Onze installateur vertelt u alles over een veilige installatie van uw zonnepanelen. Neem contact op met een InstalCenter vestiging bij u in de buurt.

Subsidie zonnepanelen

In veel gevallen verschaft de overheid subsidies voor het verduurzamen van de woning. Tegenwoordig geldt deze subsidieverstrekking niet meer voor het installeren van zonnepanelen. Ook zonder subsidie is het interessant om te investeren in zonnepanelen. Met de stijgende energieprijzen verdient u de investering vanzelf terug! U heeft een aantal financiële instrumenten om energiebesparende maatregelen te nemen.

  • U kunt maatregelen financieren met uw eigen spaargeld. Met de huidige rentestand levert de investering in het verduurzamen van de woning al snel meer op!
  • U kunt een lening afsluiten via het Nationaal Energiebespaarfonds (NEF). Op ikinvesteerslim.nl staat informatie over de energiebespaarlening, waarmee u tegen een aantrekkelijke rente energiebesparende investeringen in of aan uw huis kunt financieren. Het NEF wordt gefinancierd door het Rijk, Rabobank en ASN Bank. Bekijk goed of een lening past bij uw persoonlijke situatie!
  • Verschillende provincies en gemeentes verstrekken nog wel subsidies voor de verduurzaming van woningen. Kijk hier of u in aanmerking komt voor een subsidie.

Onderhoud

Net als de meeste systemen, werkt een PV-installatie het beste als er periodiek onderhoud aan het systeem gepleegd wordt. Op zich heeft een PV-installatie weinig onderhoud nodig, maar wanneer zonnepanelen vies worden, brengen ze minder op. Laat de zonnepanelen dan ook zeker eens per jaar schoonmaken. Ook is het belangrijk om de zonnepanelen te laten controleren op defecten. Uw InstalCenter-installateur is de specialist die u bij periodiek onderhoud aan uw PV-installatie kan helpen.

Tips PV-panelen

  • De gehele PV-panelen constructie kan aardig wat wegen. Het is voor u van belang dat u rekening houdt met het gewicht en of uw dak dit wel kan dragen
  • Let op de veiligheid van uw installatie. Veilig aansluiten en plaatsen is een klus voor de specialist.
  • Zorg ervoor dat u de PV-panelen 2 keer per jaar schoonmaakt. Zo houdt u het rendement optimaal.