Renoveren met oog voor de toekomst

Op deze pagina vindt u informatie over: warmtepompen | vloerverwarming | zonnepanelen | waterschade voorkomen.

Renoveren met oog voor de toekomst!

Natasja en Jeroen wonen alweer een tijdje in een leuke tussenwoning, waar ze de afgelopen jaren flink hebben kunnen sparen. Maar toen sprong de waterleiding in de keuken… Tijd dus voor een nieuwe vloer en een mooi moment om aan die nieuwe keuken te beginnen die al een tijdje op hun verlanglijstje stond. Natuurlijk wilden ze de renovatie op een duurzame en toekomstbestendige manier doen, zoals dat door de overheid aangemoedigd wordt. Dat betekent dus stap voor stap van het gas af! Peter van InstalCenter: “ Het is verstandig om in het begin een aantal dingen op een rijtje te zetten.” Verduurzamen is voor elke woning en elk gezin anders. “Jeroen en ik hadden op internet al de nodige informatie bij elkaar gezocht,” vertelt Natasja. “Maar op een gegeven moment zagen we door de bomen het bos niet meer. Hoe weet ik wat het beste is voor onze situatie? Gelukkig viel alles op zijn plek toen we bij InstalCenter aanklopten voor advies.” Installateur Peter legt uit: “Het is verstandig om in het begin een aantal dingen op een rijtje te zetten. Om wat voor type woning gaat het? Hoe oud is de woning en hoe is het geïsoleerd? Waarom wil je verduurzamen en hoeveel comfort wil je graag creëren? Het is verstandig om deze dingen in het begin op een rijtje te zetten.” Samen met Peter hebben Natasja en Jeroen naar hun leef- en woonsituatie gekeken en aan de hand hiervan een passend adviesplan opgesteld. InstalCenter geeft altijd advies op maat.

Kom langs of maak geheel vrijblijvend een afspraak.

Maak een afspraak >

Renoveren met oog voor de toekomst met InstalCenter

Hoe werkt een hybride warmtepomp? InstalCenter voorziet u graag van advies

Duurzamer verwarmen met een hybride warmtepomp

De eerste stap bij de verduurzaming van een woning is kijken naar de isolatie. “Toen we ons huis vijf jaar geleden kochten, hebben we het meteen laten na-isoleren,” vertelt Jeroen. “Hierdoor zitten we nu op energielabel C, maar wie weet kan dat nog wel verder omhoog.” Natasja en Jeroen maken nu gebruik van een relatief nieuwe Nefit HR cv-ketel. Een warmtepomp, die gebruik maakt van de gratis energie uit de buitenlucht en dus niet van gas, zou hun energielabel een enorme boost geven. Installateur Peter: “Gelukkig bestaat er een mooie middenweg in de vorm van de Nefit EnviLine hybride warmtepomp. Hierbij zorgt de warmtepomp op een duurzame manier voor de verwarming van het huis en de cv-ketel voor het warme tapwater.” Natasja vertelt: “We zijn blij met deze variant, want in de toekomst kunnen we nog altijd de cv-ketel vervangen door een boiler en dan gebruiken we helemaal geen gas meer!” Installateur Peter valt haar bij: “En als je bedenkt dat gas in de toekomst duurder wordt dan elektriciteit, ben je ook nog goedkoper uit. Natasja en Jeroen gaan tot maar liefst 63% besparen op hun gasverbruik. En met zonnepanelen verlagen ze ook nog eens hun elektriciteitsrekening.


De keuze van Natasja en Jeroen

Nefit EnviLine hybride warmtepomp – duurzaam verwarmen én koelen voor elke woning

  • in combinatie met een Nefit HR cv-ketel voor warm tapwater
  • geschikt voor nieuwbouw en bestaande bouw
  • twee typen buitenunits mogelijk
  • zelfs bij -20 ᵒC nog warmte uit de buitenlucht
  • boiler optioneel

Als uitbreiding op bestaande Nefit HR cv-ketel minus ISDE-subsidie*, mogelijk vanaf € 3.895,-** incl. btw en montage. Compleet nieuw met Nefit HR cv-ketel minus ISDE-subsidie* mogelijk vanaf € 5.495,-**. Elke woonsituatie is anders. Wilt u weten wat in uw situatie mogelijk is en wat de kosten zijn? Neem dan contact op met een InstalCenter vestiging bij u in de buurt.

*Subsidiebedrag onder voorbehoud. Ga voor het actuele subsidieoverzicht naar uw installateur of kijk op rvo.nl/isde.
* *Dit zijn indicatieprijzen.

Nefit EnviLine hybride warmtepomp

Andere hybride oplossing

Itho Daalderop HP-S warmtepomp

  • Groot watervolume door boiler van 200 of 300 liter
  • Besturing met Spider klimaatthermostaat en Spider-app
  • Fluisterstille werking
  • Kan in combinatie met alle merken HR cv-ketels of all-electric
Itho Daalderop HP-S warmtepomp

.

Ook duurzamer verwarmen én besparen met een warmtepomp?

Onze vakkundige installateurs geven u graag advies passend bij uw situatie.

Zoek een vestiging >


Met een gerust hart in een warme keuken

Natasja en Jeroen twijfelden hoe ze hun keuken wilden gaan verwarmen. Jeroen: “Nu we toch zo’n mooie, nieuwe keuken kregen, wilde ik eigenlijk niet meer tegen die lelijke radiatoren aankijken. Maar kan vloerverwarming eigenlijk zomaar in elke situatie?”

Waterdragende vloerverwarming

Waterdragende vloerverwarming

  • Lage vloeropbouw
  • Minimale montagekosten bij renovatie
  • Korte opwarmtijden en snelle regeling
  • Lage systeemtemperaturen.

Installateur Peter legt uit: “Met noppenmatten van Uponor leg je op een simpele manier vloer-verwarming over de bestaande dekvloer. En dit kan gewoon bij elk type vloer. Door de lage opbouwhoogte is dit de perfecte optie. En vloerverwarming zorgt met veel minder energie voor net zo veel warmte.” Omdat elders in de woning nog radiatoren gebruikt worden, begrenst Peter de hoeveelheid water per radiator. “Waterzijdig inregelen heet dat. Zo voorkom je onnodig waterverbruik en werkt de hybride installatie stabieler en efficiënter. En dat merk je op je energierekening!” Bekijk hier filmpje van Heimeier, waar uitgelegd wordt hoe waterzijdig inregelen precies werkt.

TIP: Geef uw keuken eenvoudig een upgrade door uw schakelmateriaal te vervangen. Wat dacht u van een wandcontactdoos van Busch-Jaeger met geïntegreerde USB aansluiting? Handig voor het opladen van uw telefoon of tablet tijdens het koken. Klik hier voor meer inspiratie >


Heeft u een (hybride) warmtepomp? Dan zijn zonnepanelen ideaal!

Op het dak van hun woning hebben Natasja en Jeroen ruimte voor maar liefst twaalf zonnepanelen. “Zonnepanelen zijn eigenlijk onmisbaar bij een warmtepomp,” vertelt installateur Peter. “Omdat een warmtepomp op elektriciteit werkt, kun je die extra kosten mooi compenseren met gratis energie van de zon.”

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is, met A als zuinigste en G als minst zuinige label. Hoe hoger het label, hoe lager de energierekening en hoe hoger de waarde van de woning. Doordat Natasja en Jeroen zonnepanelen en een hybride warmtepomp hebben laten plaatsen, schoot hun energielabel omhoog van C naar B*. Andere manieren om uw energielabel te verbeteren zijn spouwmuur-, dak- en vloerisolatie. Benieuwd naar uw energielabel en een mogelijke upgrade? Kijk op energielabelvoorwoningen.nl.

Zonnepanelen zijn onmisbaar bij een warmtepomp

Voorkom waterschade met Grohe Sense Guard

Voorkom waterschade met Grohe Sense Guard!

Natasja vertelt: “De ravage was enorm nadat de waterleiding gesprongen was in onze oude keuken. En dan heb ik het nog niet eens over alle rompslomp met de verzekering en de lange reparatiewerkzaamheden. Dat nooit meer!” Gelukkig hebben ze in de nieuwe keuken direct Grohe Sense watersensoren bij de vaatwasser geplaatst. De bijbehorende Grohe Sense Guard kan leidingbreuken detecteren en sluit automatisch de watertoevoer af. Het systeem stuurt dan zelfs via een app een melding naar hun smartphone. Ook kunnen ze via die app hun waterverbruik inzien. Veilig en handig! Kijk voor meer informatie >


Advies op maat

Heeft u net als Natasja en Jeroen behoefte aan een persoonlijk adviesgesprek op maat? Maak vrijblijvend een afspraak. Wij komen bij u thuis en maken een passend adviesplan aansluitend bij uw leef- en woonsituatie.

Maak een afspraak >


Kijk voor meer informatie:

Vloerverwarming

Energiezuinig en onzichtbaar.

Zonnepanelen

Profiteer het hele jaar van de zon.

Warmtepompen

Verwarm je huis duurzaam