10 tips om energie te besparen

  • Sarah de Kiviet
  • 4 okt 2019
  • 5 minuten

Wie energie bespaart, bespaart in de kosten! En met het besparen van energie bent u ook goed bezig voor het milieu. Een gemiddeld huishouden betaalt jaarlijks zo’n 1.900 euro aan energiekosten. Minder elektriciteit en gas verbruiken betekent direct geld besparen. En dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Wij hebben voor u alvast 10 tips:

Warmteterugwinning

Warmteterugwin ventilatiesysteem

Door een ventilatiesysteem met warmteterugwinning gaat er veel minder warmte verloren in huis. De HRU unit van Itho Daalderop is zo’n ventilator met warmteterugwinning. Maar liefst 95% van de warmte van de afgevoerde lucht wordt opnieuw gebruikt. Dat tikt lekker aan.

LED-verlichting

LED-verlichting

Een LED-lamp verbruikt 2,5 tot 5 Watt vermogen. Veel minder dus dan een gloeilamp of halogeen spot (30/50 Watt) en nog altijd minder dan een spaarlamp 5/12 Watt). Met LED-verlichting bespaart u aanzienlijk op uw energienota.

Luchtdicht bouwen

Doorvoermanchetten

Via kieren, spleten en naden verdwijnt opgewarmde binnenlucht rond de cv-pijp in uw dak naar buiten en dringt koude lucht naar binnen: dubbel energieverlies! Ubbink biedt u luchtdichte doorvoermanchetten voor zowel gevel als dak en voor luchtdichte afsluiting van (elektra)kabel- en (water)leidingdoorvoeren.

Elektrische radiator Vasco

Elektrische radiator Vasco

Met de E-Panel introduceert Vasco een nieuwe generatie elektrische designradiatoren. E-Panel radiatoren staan garant voor een makkelijk regelbare verwarming, een stabiele temperatuur, een stijlvol design en een extreem hoog rendement ondanks het kleine formaat. Zo weet u zeker dat u het maximale uit uw elektrische verwarming met een minimum aan energieverbruik.

Energiezuinige ventilatie-unit

Energiezuinige ventilatie-unit

De draadloos te regelen mechanische ventilatie-unit van Itho Daalderop is super zuinig en bespaart u tot wel 83% op uw energieverbruik t.o.v. uw oude ventilatiesysteem. Het systeem is vanaf nu geschikt voor een draadloze RV-sensor die de ventilatie automatisch aanstuurt o.b.v. vochtmeting in de badkamer, naast de eerder verkrijgbare draadloze schakelaar.

CoolStart badkamerkraan

CoolStart badkamerkraan

De greep van een wastafelkraan staat vaak netjes in het midden. Zodra u deze aanzet, vraagt u lauw water van de ketel. Terwijl koud water ook prima was geweest! Een Hansgrohe CoolStart kraan geeft in de middenpositie koud water. Dat bespaart tot maar liefst 60% energie en verlengt de levensduur van uw warmwaterinstallatie.

EcoSmart kraan

EcoSmart kraan

Geen 13,5 maar 5 liter water per minuut, zonder dat u het merkt. Dat is mogelijk met de Hansgrohe EcoSmart wastafelmengkraan. Ook toepasbaar op uw douche zodat u met aangepaste straalopeningen zowel water als energie bespaart, maar niks inlevert op uw douchecomfort.

Vloerverwarming

Vloerverwarming

Is uw woning gebouwd in de jaren ’90 of daarvoor? Grote kans dat de pomp van uw vloerverwarming niet zo efficiënt is. Een grootverbruiker van energie omdat de pomp vaak 24 uur per dag loopt. Vervanging bespaart u al gauw 100 euro per jaar.

Kalkaanslag

Kalkaanslag

Calcium in het water leidt tot kalkaanslag op de warmtewisselaar van uw cv-ketel, wasmachine, vaatwasser, boiler, geiser en waterkoker. Een minieme aanslag van 3 mm geeft 20% rendementsverlies. De oplossing voor dit probleem heet NoCalc.

Dimmers

Dimmers

Gira dimmers helpen uw stroomrekening te verlagen. Er zijn touch-dimmers, draaidimmers en tastdimmers beschikbaar. Gedimde lampen verbruiken minder stroom en uw lampen gaan langer mee.

Vragen of advies

Heeft u een vraag of wilt een vrijblijvend advies van een ervaren installateur?
Neem dan direct contact op met een InstalCenter vestiging.