Bespaar door waterzijdig inregelen

  • Sarah de Kiviet
  • 1 nov 2023
  • 5 minuten

In vrijwel elke woning is een HR cv-ketel tegenwoordig de standaard. Wat velen echter niet weten, is dat het waterzijdig inregelen van deze installatie de sleutel is tot zuiniger stoken. Onze vakkundige installateurs zorgen ervoor dat de hoeveelheid water per radiator nauwkeurig wordt begrensd, waardoor overmatige circulatie van water wordt voorkomen. Dit resulteert in een gestabiliseerde en efficiëntere werking van uw energiezuinige cv-ketel. Het effect van deze optimalisatie wordt direct zichtbaar op uw energierekening.

Het waterzijdig inregelen is een gerichte aanpak om het maximale rendement uit uw HR cv-ketel te halen. Door de juiste waterhoeveelheid per radiator af te stemmen, wordt verspilling tegengegaan en profiteert u van een constantere warmteafgifte. Hierdoor ervaart u niet alleen een energiezuinigere werking van uw installatie, maar ook directe financiële voordelen op de lange termijn. Kortom, investeren in waterzijdig inregelen is investeren in een duurzamere én kostenefficiënte verwarmingsoplossing voor uw woning.

Waterzijdig inregelen van de CV-installatie

Uw kamers sneller op temperatuur

Het waterzijdig inregelen van uw cv-installatie is een essentiële stap naar een comfortabeler en efficiënter binnenklimaat. Wanneer uw installatie goed is ingeregeld, zult u merken dat uw kamers sneller de gewenste temperatuur bereiken, waardoor uw huis als geheel aangenamer aanvoelt. De gemiddelde temperatuur van de radiatoren zal lager zijn, maar toch gelijkmatiger verdeeld, waardoor u optimaal kunt genieten van de aangename stralingswarmte die ze afgeven.

Minder ruis en geluid in uw radiatoren

Een bijkomend voordeel van waterzijdig inregelen is de vermindering van ruis en geluid in uw radiatoren. Door de waterstromen van de radiatoren nauwkeurig af te stemmen, voorkomt u hinderlijke ruisende geluiden. Vaak worden deze geluiden als normaal beschouwd, waardoor veel mensen aarzelen om een installatiebedrijf in te schakelen. Echter, deze geluiden zijn eigenlijk symptomen van een slecht ingeregelde en dus energieverspillende verwarmingsinstallatie.

Ingeregelde cv-installatie
Ingeregelde cv-installatie

Alle voordelen van waterzijdig inregelen op een rijtje:

  • uw wooncomfort stijgt en uw energierekening daalt;
  • uw woning warmt gelijkmatig op;
  • alle ruimtes in huis hebben de gewenste temperatuur;
  • u heeft weinig last van stromingsgeluiden;
  • uw gasgebruik daalt omdat de cv-watertemperatuur optimaal werkt;
  • u bespaart tot 20 procent aan energie.
  • u bent beter voorbereid op nieuwe innovaties zoals (hybride) warmtepompen

Wilt u weten hoe waterzijdig inregelen werkt? Bekijk dan het filmpje van IMI Heimeier.

Bekijk IMI Heimeier >