Grundfos SOLOLIFT2: De slimme oplossing voor extra sanitaire voorzieningen

Grundfos SOLOLIFT2: De slimme oplossing

 • Mees Willemsen
 • 9 okt 2023
 • 6 minuten

Het toevoegen van een extra toilet op zolder of het realiseren van een tweede badkamer kan uw woning aanzienlijk verbeteren. Het verhoogt niet alleen het comfort voor uzelf en uw gasten, maar kan ook de waarde van uw woning vergroten. Helaas is niet elke ruimte in huis voorzien van de benodigde riolering, maar daar komt de Grundfos SOLOLIFT2 om de hoek kijken. In dit artikel nemen we een diepgaande blik op deze handige oplossing. 

Wat is de Grundfos SOLOLIFT2? 

De Grundfos SOLOLIFT2 is een geavanceerd pompsysteem dat is ontworpen om afvalwater van sanitaire voorzieningen, zoals toiletten, douches en wastafels, af te voeren, zelfs als er geen directe toegang tot het rioleringssysteem is. Dit maakt het mogelijk om extra sanitaire voorzieningen toe te voegen op locaties waar normaal gesproken geen riolering aanwezig is, zoals op zolders of in kelders. De krachtige opvoerpomp verzamelt afvalwater van en pompt dit vervolgens omhoog naar het bestaande riool of een andere geschikte afvoerleiding. 

Wat is de grundfos Sololift2
Grundfos SOLOLIFT2
Grundfos SOLOLIFT2

Wat dit pompsysteem echt bijzonder maakt, is het compacte en ruimtebesparende ontwerp. Hierdoor kunt u eenvoudig extra sanitaire voorzieningen aan uw huis toevoegen zonder ingrijpende verbouwingen. Bovendien is de Grundfos SOLOLIFT2 uitgerust met betrouwbare technologie die ervoor zorgt dat afvalwater efficiënt wordt verwerkt, zonder verstoppingen of onaangename geuroverlast. 

Dit systeem maakt gebruik van een krachtige pomp die afvalwater omhoog kan stuwen. Sensoren in het systeem detecteren het niveau van het afvalwater. Zodra dit een bepaalde hoogte bereikt, wordt de pomp geactiveerd en wordt het afvalwater naar het rioleringssysteem gepompt. Hierdoor wordt een snelle en efficiënte afvoer van afvalwater gegarandeerd, zelfs zonder natuurlijke helling. 

Belangrijkste voordelen

Flexibiliteit: Het belangrijkste voordeel van de Grundfos SOLOLIFT2 is de ongekende flexibiliteit bij het plaatsen van extra sanitaire voorzieningen. U kunt zonder zorgen een extra toilet, wastafel, of zelfs een wasmachine op zolder installeren, zonder rekening te hoeven houden met de rioleringslocatie. 

Efficiëntie: Dit pompsysteem is uitermate efficiënt in het verwerken van afvalwater, inclusief vaste stoffen en vloeistoffen, wat zorgt voor een betrouwbare afvoer.

Belangrijkste voordelen 

Eenvoudige installatie: De Grundfos SOLOLIFT2 is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Een ervaren installateur kan het systeem moeiteloos installeren.

Duurzaamheid: Grundfos staat bekend om zijn hoogwaardige producten, en de SOLOLIFT2 is daarop geen uitzondering. Het is ontworpen om lang mee te gaan en betrouwbaar te blijven, zelfs bij intensief gebruik.

Ruimtebesparing: Omdat de SOLOLIFT2 afvalwater omhoog kan pompen, hoeft u geen kostbare ruimte op zolder of in de kelder op te offeren voor een traditioneel rioleringssysteem.

  Aandachtspunten

  Hoewel de Grundfos SOLOLIFT2 een uitstekende oplossing is voor extra comfort in uw woning, moet u wel met een paar dingen rekening houden. De Grundfos SOLOLIFT2 vereist elektriciteit om te functioneren. Zorg ervoor dat er een betrouwbare stroomvoorziening beschikbaar is op de installatielocatie. Het wordt sterk aanbevolen om dit systeem te laten installeren door een ervaren professional. Een correcte installatie optimaliseert de prestaties en betrouwbaarheid van het systeem. Laat het systeem ook periodiek controleren en onderhouden om problemen te voorkomen. 

  Betrouwbaar en efficiënt 

  Met zijn flexibiliteit, efficiëntie en duurzaamheid is de Grundfos SOLOLIFT2 een waardevolle investering voor iedereen die zijn huis comfortabeler wil maken. Zorg ervoor dat u het systeem laat installeren door een professional en regelmatig laat onderhouden om een probleemloze werking te garanderen. Met dit systeem hoeft u geen concessies te doen aan extra sanitaire voorzieningen in uw huis. Het is een betrouwbare en efficiënte oplossing die bijdraagt aan het comfort en de waarde van uw woning. 

   Betrouwbaar en efficiënt