Uitleg over een hybride warmtepomp

  • Roxanne Nijenhuis
  • 22 feb 2022
  • 5 minuten

Er wordt veel gezegd en geschreven over hybride warmtepompen. Logisch, want de gasprijzen worden steeds hoger en Nederland moet verduurzamen. Maar hoe werkt een hybride warmtepomp nou eigenlijk? En gebruikt een hybride warmtepomp ook gas? Of werkt deze warmtepomp alleen op elektra? Peter van Galen, eigenaar van InstalCenter van Galen, legt graag aan u uit hoe deze Nefit-Bosch hybride warmtepomp werkt.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp die naast een andere verwarmingsbron is geïnstalleerd. De warmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht en zet deze om naar warmte voor uw woning. De cv-ketel wordt gebruikt om op extreem koude dagen het huis te verwarmen én bij het opwarmen van het warme water. Wanneer het te koud is voor de warmtepomp om het huis te verwarmen, springt de cv-ketel dus bij.

Met welke cv-ketel kan een hybride warmtepomp?

De Nefit-Bosch hybride warmtepomp heeft als voordeel dat hij naast iedere cv-ketel geïnstalleerd kan worden. Dus ook wanneer u een ander merk cv-ketel heeft hangen, kan deze hybride warmtepomp ernaast geïnstalleerd worden. Doordat de cv-ketel alleen wordt ingeschakeld op extreem koude dagen en voor het opwarmen van het tapwater, kunt u enorm veel geld besparen op uw gasrekening. 

Hoe weet ik of mijn woning geschikt is voor een hybride warmtepomp?

Wilt u weten of uw woning geschikt is voor een hybride warmtepomp? Neem dan contact op met een InstalCenter-vestiging bij u in de buurt. Of vraag vrijblijven een offerte aan. Wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken.

Energie besparen met een cv-ketel

Ook met een cv-ketel kunt u besparen. Wilt u weten hoe dat kan? Lees dan snel meer.

Een offerte aanvragen

Goed nieuws! U heeft een keuze gemaakt en wil een offerte van ons ontvangen. Wij helpen u natuurlijk graag.

Alles over subsidies

Welke subsidies zijn er beschikbaar wanneer u een warmtepomp aanschaft? Wij vertellen u er graag alles over!

Bent u klaar voor een hybride warmtepomp?

Is uw woning geschikt voor een hybride warmtepomp? En weet u hoe dat eigenlijk werkt?


Vraag vrijblijvend een offerte aan

Uw gegevens