Koelen met een warmtepomp

  • Roxanne Nijenhuis
  • 22 jun 2023
  • 5 minuten

Een warmtepomp verwarmt niet alleen uw huis, maar kan -in de meeste gevallen- uw huis ook een paar graden koelen. Het koelen van een warmtepomp kunt u niet vergelijken met het koelen van een airco. Hoe het wel werkt legt Franck van der Poll, van InstalCenter ST/Warmte, graag aan u uit in deze video.

Kan men altijd koelen met een warmtepomp?

Nee, dat kan niet. Naast dat niet alle warmtepompen geschikt zijn om te koelen, moet ook uw installatie aan een aantal voorwaarden voldoen. Het belangrijkste daarbij is dat uw woning voorzien moet zijn van vloerverwarming of een ander lage temperatuur afgiftesysteem. Hierbij kunt u denken aan wandverwarming of convectoren.

 

Hoe werkt het koelen met een warmtepomp?

Het koelen met een warmtepomp werkt eigenlijk relatief eenvoudig. Het werkingsprincipe van de warmtepomp wordt omgedraaid. Het vloerverwarmingssysteem wordt een koelelement doordat er 18oC koud water door het leidingsysteem wordt gepompt. Hierdoor wordt de koeling gelijkmatig verdeeld over de woning en heeft u geen last van koude luchtstromen.

 

Hoeveel graden kan een warmtepomp het huis afkoelen?

Door het koude water dat door de leidingen stroomt kan de warmtepomp uw woning gelijkmatig afkoelen. Hiermee kan de temperatuur met ongeveer 3 graden dalen.

 

Hoe weet ik of mijn woning geschikt is voor een warmtepomp?

Weet u niet zeker of uw woning geschikt is voor een (hybride) warmtepomp? Neem dan contact op met een InstalCenter-installateur in uw regio. Zij helpen u graag verder en kunnen vakkundig beoordelen of uw woning al klaar is voor een warmtepomp!

Geluid warmtepomp

Nieuwsgierig naar hoeveel geluid een warmtepomp maakt? Wij leggen het u graag uit!

Kosten hybride warmtepomp

In deze video legt Peter van Galen -eigenaar van InstalCenter van Galen- uit wat een hybride warmtepomp ongeveer kost.

Werking hybride warmtepomp

Hoe werkt een hybride warmtepomp nou eigenlijk? U leest er hier alles over.

Een offerte aanvragen

Goed nieuws! U heeft een keuze gemaakt en wil een offerte van ons ontvangen. Wij helpen u natuurlijk graag.

Hoe weet ik of mijn woning geschikt is voor een hybride warmtepomp?

Wilt u weten of uw woning geschikt is voor een hybride warmtepomp? Neem dan contact op met een InstalCenter-vestiging bij u in de buurt. Of vraag vrijblijven een offerte aan. Wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken.


Vraag vrijblijvend een offerte aan

Uw gegevens