Terugverdientijd hybride warmtepomp

  • Roxanne Nijenhuis
  • 2 mei 2022
  • 5 minuten

Gas wordt steeds duurder, dat is een feit. Daarbij moeten we in Nederland ook gaan verduurzamen. Hierdoor zijn veel mensen opzoek naar alternatieven voor de huidige cv-ketel. Een hybride warmtepomp kan voor veel Nederlandse woningen een mooie (tussen)oplossing zijn om veel minder gas te gaan gebruiken. Maar wat levert een hybride warmtepomp nu daadwerkelijk op? En hoe snel heeft u een hybride warmtepomp terugverdiend? We leggen het -samen met Remeha- graag aan u uit!

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp die naast een andere verwarmingsbron is geïnstalleerd (vaak de cv-ketel). De warmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht en zet deze om naar warmte voor uw woning. De cv-ketel wordt gebruikt om op extreem koude dagen het huis te verwarmen én bij het opwarmen van het warme water. Wanneer het te koud is voor de warmtepomp om het huis te verwarmen, springt de cv-ketel dus bij.

Wat is de terugverdientijd van een hybride warmtepomp?

De terugverdientijd van een hybride warmtepomp hangt van een aantal zaken af. Natuurlijk is het van belang om te weten hoeveel gas u verbruikt voor het warm stoken van uw huis. Daarnaast speelt het vermogen van de warmtepomp ook een rol. Toch heeft Remeha een handige tool ontwikkelt waarmee u snel kunt zien wat de terugverdientijd voor u zou zijn. Via deze link kunt u snel én eenvoudig zien wat de terugverdientijd voor uw hybride warmtepomp zou zijn: besparen.instalcenter.nl

 

Geluid warmtepomp

Nieuwsgierig naar hoeveel geluid een warmtepomp maakt? Wij leggen het u graag uit!

Kosten hybride warmtepomp

In deze video legt Peter van Galen -eigenaar van InstalCenter van Galen- uit wat een hybride warmtepomp ongeveer kost.

Werking hybride warmtepomp

Hoe werkt een hybride warmtepomp nou eigenlijk? U leest er hier alles over.

Een offerte aanvragen

Goed nieuws! U heeft een keuze gemaakt en wil een offerte van ons ontvangen. Wij helpen u natuurlijk graag.

Hoe weet ik of mijn woning geschikt is voor een hybride warmtepomp?

Wilt u weten of uw woning geschikt is voor een hybride warmtepomp? Neem dan contact op met een InstalCenter-vestiging bij u in de buurt. Of vraag vrijblijven een offerte aan. Wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken.


Vraag vrijblijvend een offerte aan

Uw gegevens