Wouter en Moniek over hun duurzame vervolgstappen

  • Sarah de Kiviet
  • 18 mei 2020
  • 15 minuten

Kent u Wouter en Moniek nog? Voor als u ze nog niet kent, zullen we ze nog even voorstellen. Wouter en Moniek zijn ouders van twee puberende dochters van inmiddels 15 en 18 jaar oud. Ze zijn samen met InstalCenter gestart aan het verduurzamen van hun huis. Nu, ruim een jaar later, kijken we hoe het ervoor staat en hoe hun duurzamere huis bevalt.

Wouter moniek vervolg

Gerard, één van de energiecoaches van InstalCenter, is bij ze langs geweest om de resultaten van de warmtepomp te delen. Het afgelopen jaar hield hij hun verbruik in de gaten om te kijken of dit het gewenste rendement opleverde. Het blijkt nu al de investering waard te zijn geweest! Moniek en Wouter hebben nog meer aanpassingen aan het huis gedaan na het aanschaffen van de warmtepomp, dus Gerard gaat voor ze na of alles nog zo efficiënt mogelijk is ingeregeld.


"De warmtepomp het in het eerste jaar een besparing van zo’n 15% op het jaarlijkse energieverbruik opgeleverd."
De keuzes van Wouter en Moniek

wouter moniek vervolg keuze 1 vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een vorm van lage temperatuurverwarming (LTV), waarbij u de keuze heeft tussen watergedragen en elektrische vloerverwarming. Vloerverwarming wordt een steeds vaker gebruikte manier om een woning te verwarmen en watergedragen vloerverwarming kan zelfs de woning koelen in combinatie met vloerverwarming.

Lees meer
wouter moniek vervolg keuze 2 elektrische radiatoren

Elektrische radiatoren

Het is ook mogelijk om elektrisch te verwarmen. Elektrische verwarmen levert heel snel warmte en is dus ideaal voor ruimten waar u weinig en kort vertoeft zoals bijvoorbeeld uw bad-, slaap- of studeerkamer. Tegenwoordig zijn elektrische radiatoren er in diverse designs en kleuren, waardoor deze altijd passen in uw interieur.

Lees meer
wouter en moniek vervolg keuze 3 zonnepanelen

Zonnepanelen (PV-panelen)

Energiebesparing gebeurt vaak door het installeren van zonnepanelen. Dankzij deze PV-panelen is het mogelijk om de benodigde elektriciteit voor eigen gebruik op te wekken. Het grote voordeel is dat u het hele jaar door profiteert van de opbrengst van zonnepanelen. Ook bij bewolking of winterkou.

Lees meer
Wouter moniek lucht water WP

Lucht/Water warmtepomp

Met deze warmtepomp kunt u uw woning verwarmen zonder het gebruik van gas. En zoals de naam al doet vermoeden haalt deze warmtepomp zijn energie uit de buitenlucht, die door een buitenunit naar binnen wordt gezogen. De warmte uit de lucht wordt dan gebruikt om uw woning te verwarmen of zelfs passief te koelen.

Lees meer

Wilt u weten welke keuzes Wouter en Moniek eerder hebben gemaakt? Lees hier meer over hun eerste stappen naar een duurzame woning.

Wilt u ook advies van één van onze energiecoaches?

Maak dan snel een afspraak met een vestiging bij u in de buurt.