Tips om energie te besparen

  • Sarah de Kiviet
  • 18 mrt 2024
  • 5 minuten

Wie energie bespaart, bespaart in kosten! En met het besparen van energie bent u ook goed bezig voor het milieu. Een gemiddeld huishouden betaalt jaarlijks zo'n 2.300 euro aan energiekosten. Minder elektriciteit en gas verbruiken betekent direct geld besparen. En dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Wij hebben voor u alvast een aantal tips!

Vuilafscheider

XSteamClean.jpg

Nieuwe cv-ketels hebben aan A-label pomp, dit geeft als grote voordeel dat de ketel energiezuinig is. In deze pomp zit een ingebouwde magneet die corrosie- en vuildeeltjes aantrekt. In de loop van de tijd neemt de corrosie toe. Met een vuilafscheider van Flamco zorgt u ervoor dat deze deeltjes zich niet kunnen verzamelen in de pomp. Op deze manier verbruikt de pomp minder energie, is deze minder gevoelig voor storingen en krijgt hij een langere levensduur.

Energiezuinige ventilatie-unit

Energiezuinige ventilatie-unit

Een andere manier om energie te besparen is door gebruik te maken van een energiezuinige ventilatie-unit. De draadloos te regelen mechanische ventilatie-unit van Itho Daalderop is super zuinig en met dit systeem bespaart u tot wel 83% op uw energieverbruik t.o.v. uw oude ventilatiesysteem. Vervang je oude box door een box die beschikt over de nieuwste technieken. Zo ventileer je nooit te weinig, maar ook niet te veel.

Luchtdicht bouwen

Doorvoermanchetten

Het is natuurlijk logisch dat veel opgewarmde binnenlucht verdwijnt door kieren, spleten en naden in het huis. Bijvoorbeeld rond de cv-pijp in uw dak. Ook is uit metingen gebleken dat de meeste lekkages voorkomen bij aansluitingen van dakdoorvoeren. De luchtdichte doorvoermanchetten voor zowel gevel als dak van Ubbink bieden een luchtdichte afsluiting van (elektra)kabel- en (water)leidingdoorvoeren. Op deze manier bespaar je meteen energie!

Elektrische radiatoren

Ulow_E2_lateraal.jpg

Een andere manier om energiezuinig te verwarmen is het gebruik van elektrische radiatoren. Met elektrische radiatoren kunnen verschillende ruimtes apart verwarmd worden, zodat niet de hele dag de verwarming aan staat in ruimtes waar u niet bent. Zo is de badkamer of slaapkamer tijdens koude dagen binnen no-time heerlijk warm. De radiatoren van Radson zijn gevuld met vloeistof die opwarmt wanneer er elektriciteit doorheen stroomt, waardoor ze zeer efficiënt zijn vanaf het moment dat u ze aanzet. Bovendien houden ze warmte goed vast, waardoor u minder energie nodig hebt om de kamertemperatuur te verhogen. Zoals de naam al aangeeft, werken elektrische radiatoren op het elektriciteitsnet. De combinatie tussen zonnepanelen en elektrische radiatoren zorgen ervoor dat je niet alleen energie bespaart, maar je bespaart ook nog eens in de kosten!

Vloerverwarming

Vloerverwarming

Is uw woning gebouwd in de jaren ‘90 of daarvoor? Grote kans dat de pomp van uw vloerverwarming niet (meer) zo efficiënt is. Een grootverbruiker van energie, omdat de pomp vaak 24 uur per dag loopt. Logisch, want vloerverwarming is wat ons betreft de meest comfortabele manier van verwarmen. Met de Grundfos circulatiepomp kunt u tot wel 80% besparen op uw energierekening. Deze circulatiepomp past namelijk zijn toerental aan op vraag van het systeem. Zo bespaart u energie én heeft u nooit meer koude voeten!

Waterzijdig inregelen

Frontpage-Eclipse.jpg

In vrijwel elke woning is een HR cv-ketel tegenwoordig de standaard. Wat velen echter niet weten is dat het waterzijdig inregelen van deze installatie de sleutel is tot zuiniger stoken. Waterzijdig inregelen is een gerichte aanpak om het maximale rendement uit uw HR cv-ketel te halen. Door de juiste waterhoeveelheid per radiator af te stemmen, wordt verspilling tegengegaan en profiteert u van een constantere warmteafgifte.

Vragen of advies

Heeft u een vraag of wilt een vrijblijvend advies van een ervaren installateur?
Neem dan direct contact op met een InstalCenter vestiging.