Verduurzamen op uw eigen manier

  • Roxanne Nijenhuis
  • 27 okt 2020
  • 5 - 10 minuten

-Lees het verhaal van Peter en Elly- 

Peter (69) en Elly (65) kochten hun droombungalow om maximaal van hun pensioen te kunnen gaan genieten. Met het bos en de heide om de hoek kunnen ze vanuit huis de mooiste fiets- en wandeltochten maken. Hun beide zoons zijn uitgevlogen naar het buitenland, maar thuiskomen voelt voor hen nu als vakantie in deze prachtige omgeving.

Een duurzaam huis bouwen is maatwerk

Na jarenlang voor zijn werk de wereld over te zijn gereisd, is Peter een paar jaar geleden met pensioen gegaan. Nu Elly sinds een paar maanden ook kan genieten van haar welverdiende pensioen, wilden ze het helemaal anders aanpakken. Hun stadse woning werd verkocht en ze gingen opzoek naar hun ideale huis, waarin ze met een gerust gevoel oud konden worden.

Elly: "We hebben ons hele leven hard gewerkt en willen nu elke dag het vakantiegevoel ervaren."


Verliefd op de Veluwe

Ze werden verliefd op een bungalow in het bos op de Hoge Veluwe. Zo kunnen ze hun actieve levensstijl -wandelen en fietsen met vrienden- doorzetten, én kunnen gaan genieten van de rustige omgeving. De bungalow moest opgeknapt worden en Peter wilde graag de mogelijkheden om energie te besparen onderzoeken. “Je leest veel over het verduurzamen van je woning, dus het zou mooi zijn als we zo geld kunnen besparen én goed bezig zijn voor het milieu.” zegt Peter. Samen met Jasper van InstalCenter gingen ze aan de slag om te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor de droombungalow van Peter en Elly!

Jasper van InstalCenter: "Verduurzamen en energie besparen kan op veel manieren. Samen kijken we naar de meest efficiƫnte oplossing voor iedere woning."


De keuzes van Peter en Elly

Comfort Campagne - P en E - Keuzes

Cv-ketel Intergas Xtreme

Met de Intergas Xtreme ketel hebben ze een HR- ketel met een extreem hoog rendement op warmwater in huis. De innovatieve twee-in-een warmtewisselaar zorgt voor optimale warmteoverdracht en minimaal warmteverlies. Meer lezen over de Intergas cv-ketel? 

Lees meer

Comfort Campagne - ID

Ventilatie Itho Daalderop

Ventileren kan een stuk slimmer en zuiniger! Bij Itho Daalderop hebben ze ventilatie-units met ingebouwde sensoren. Hierdoor ventileer je automatisch op de juiste momenten en met de juiste hoeveelheid.” aldus Jasper van InstalCenter. ‘Daarbij kun je de set verder uitbreiden met een CO2 sensor voor een nog optimalere ventilatie.’

Lees meer

Comfort Campagne - Ubbink

Ubbink rookgasafvoer

Bij het plaatsen van de nieuwe cv-ketel is er direct gekeken naar de veiligheid van het systeem. Hieruit bleek dat er ook een nieuwe rookgasafvoer geplaatst moest worden. Jasper adviseerde het plaatsen van een nieuwe concentrische rookgasafvoer van Ubbink. Deze afvoer heeft een buis-in-buis-systeem waarbij de buitenbuis wordt gebruikt voor de toevoer van verbrandingslucht en de binnenbuis wordt gebruikt voor de afvoer van de schadelijke rookgassen.

Comfort Campagne. - Grundfos

Grundfos hydrofoorpomp

Om alle ruimtes in- en om huis van warm water te kunnen voorzien heeft Jasper geadviseerd een Grundfos SCALA 2 KIWA Hydrofoorpomp bij de cv-ketel te plaatsen. Deze boosterpomp zorgt ervoor dat de waterdruk overal optimaal is. Hij kan op elk gewenst moment de juiste druk leveren, ook wanneer er meerdere tappunten tegelijk open staan.
Wilt u het hele verhaal van Peter en Elly lezen?

Vraag dan de gratis Thuis bij… krant aan door hieronder uw gegevens in te vullen.

Uw gegevens