Wat kost een airco installatie?

  • Roxanne Nijenhuis
  • 31 mrt 2021
  • 3 minuten


Wat kost een airco installatie?

Voor een goed gekoelde óf goed verwarmde kamer kan een airco de ideale oplossing zijn. Een airco verwarmt in de winter en koelt in de zomer. Maar wat kost het installeren van een airco nou eigenlijk? Natuurlijk is dit per situatie verschillend, maar we geven u graag een indicatie van de kosten. Lees er meer over in deze blog.

Kosten installeren van een split airco

De kosten voor het installeren van een split unit airco zijn -uiteraard- hoger dan het installeren van een mobiele airco. Bij een split systeem moet er namelijk een binnendeel én buitendeel geïnstalleerd worden. Er moet vaak wat hak- en breekwerk aan te pas komen. Daarbij vraagt de installatie een specialistische aanpak. Een split airco kan alleen geïnstalleerd worden wanneer uw woning daarvoor geschikt is. Er moet namelijk een goede plek voor de buitenunit gecreëerd kunnen worden. De kosten voor het aanschaffen én laten installeren van een split airco liggen ongeveer tussen de €1.500,- en €2.500,-. Let wel, ook hier is de prijs natuurlijk afhankelijk van uw comfortwensen en woonsituatie.

Advies op maat

Wilt u advies over airco’s van een InstalCenter installateur bij u in de buurt?

Zoek installateur

Kosten installeren van een multi split airco

Het kopen en installeren van een multi split airco is weer een stukje duurder dan het installeren van een split airco. Bij een multi split airconditioning worden er meerdere split units geplaatst zodat er verschillende ruimtes tegelijk gekoeld kunnen worden. Dat houdt in dat de installatiekosten oplopen door het plaatsen van de verschillende airco systemen. Houdt er rekening mee dat er -per extra binnenunit- ongeveer rond de €800 tot €1000 extra gerekend moet worden. Ook dit is weer afhankelijk van uw comfortwensen en de mogelijkheden voor installatie.

Kosten installeren van een mobiele airco in huis

Allereerst kunt u natuurlijk een mobiele airconditioning overwegen. Deze zijn relatief eenvoudig te plaatsen en deze is te verplaatsen naar andere ruimtes in huis. Daarbij dient er natuurlijk wel rekening worden gehouden met de afvoerslang van de hete lucht. De kosten van een mobiele airco verschillen tussen de €250,- en €600,-. Wilt u dat uw mobiele airconditioning ook professioneel geïnstalleerd wordt? Reken dan op ongeveer €100  á €200 aan installatiekosten. Dit is afhankelijk van de plek waar de airco geïnstalleerd gaat worden en uw comfortwensen.

Hoe weet ik de exacte prijs van een airco installatie?

Wilt u weten hoeveel geld u precies kwijt bent voor een airconditioning in uw huis? Neem dan contact op met een InstalCenter bij u in de buurt. Zij komen een offerte op maat maken en bespreken de mogelijkheden. In samenspraak met u komen ze met de beste oplossing voor uw woning!