Investeren in verduurzamen

  • Roxanne Nijenhuis
  • 22 feb 2022
  • 5 minuten

Verduurzamen kost geld. Dat is een feit. Maar verduurzamen levert uiteindelijk ook wat op. Bijvoorbeeld een lagere energierekening én een comfortabeler huis. Veel mensen die willen verduurzamen zijn benieuwd naar de kosten. In deze video legt Peter van Galen -eigenaar van InstalCenter van Galen- uit wat een hybride warmtepomp ongeveer kost.

Kosten en subsidies warmtepomp

Naast de aanschaf van de door u gekozen warmtepomp moet u rekening houden met de installatie van het systeem en periodieke onderhoudsbeurten. Uw InstalCenter adviseur kan u precies uitleggen wat de kosten van de verduurzaming van uw woning zullen zijn. We zijn ons er van bewust dat het verduurzamen van uw woning een grote investering kan zijn, echter op dit moment is sparen bij uw bank ook geen aantrekkelijke optie. Met rentestanden rond de 0% kun u uw geld beter voor u laten werken, door bijvoorbeeld te investeren in de verduurzaming van uw woning!

Subsidies

Om verduurzaming te stimuleren, verstrekt de overheid Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) op het aanschaffen van o.a. een warmtepomp. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor ISDE subsidie op andere duurzame producten. Deze ISDE-subsidie is afhankelijk van het type warmtepomp dat wordt aangeschaft. De minimumwaarde die via deze ISDE-subsidie kan worden verkregen is € 1.100,- en kan dus nog veel hoger oplopen. Kijk voor de laatste ontwikkelingen rondom de ISDE-subsidie op de site van RVO Ook verschillende provincies en gemeentes verstrekken aanvullende subsidies voor de verduurzaming van uw huis. Kijk zelf of u in aanmerking komt voor een aanvullende subsidie.

Terugverdientijd

Het verduurzamen van uw huis levert een energiebesparing en een verlaging van de energierekening op. Om exact aan te geven wat de terugverdientijd van de investering is, is lastig aan te geven. Dit is onder andere afhankelijk van uw huidige (en toekomstige) energieverbruik. Gaan de kinderen bijvoorbeeld over een jaar het huis uit? Of gaat u binnenkort met pensioen waardoor u vaker thuis bent? Ook is de mate van isolatie van uw woning belangrijk, hoe beter uw woning geïsoleerd is hoe sneller u over het algemeen de investering terugverdient.

Persoonlijk advies

Neemt u liever zelf contact op voor een persoonlijk advies? Vind dan hier een InstalCenter-vestiging bij u in de buurt!

Energie besparen met een cv-ketel

Ook met een cv-ketel kunt u besparen. Wilt u weten hoe dat kan? Lees dan snel meer.

Een offerte aanvragen

Goed nieuws! U heeft een keuze gemaakt en wil een offerte van ons ontvangen. Wij helpen u natuurlijk graag.

Alles over subsidies

Welke subsidies zijn er beschikbaar wanneer u een warmtepomp aanschaft? Wij vertellen u er graag alles over!

Bent u klaar voor een hybride warmtepomp?

Is uw woning geschikt voor een hybride warmtepomp? En weet u hoe dat eigenlijk werkt?


Vraag vrijblijvend een offerte aan

Uw gegevens