KlimaatUw klimaat in huis

Het comfort in een woning hangt voor een groot deel samen met het binnenklimaat. Dit wordt met name bepaald door de luchtvochtigheid, de luchtkwaliteit, de temperatuur en de hoeveelheid (dag-)licht. Bij een goed binnenklimaat zijn al deze facetten dan ook op elkaar afgestemd.

Ventilatie in huis

Voor een goede luchtkwaliteit is luchtverversing van groot belang. Door elke dag de kamers een kwartier te luchten, zorgt u voor frisse lucht in huis. U voert de vochtige vervuilde lucht af, zonder dat de woning te veel afkoelt. En het houdt bovendien ook de ventilatievoorzieningen schoon. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om lokale ventilatie toe te passen in bijvoorbeeld het toilet, de keuken of badkamer.

Temperatuur in huis

Een aangenaam binnenklimaat varieert per persoon en per ruimte in huis. In de badkamer wilt u graag dat het aangenaam warm is, terwijl het in de slaapkamer frisser mag zijn. Het is dan ook van belang om de temperatuur goed te regelen met behulp van radiatorthermostaatkranen en kamer-/klokthermostaten. En genieten van een koele zomer kan ook met een airconditioning. Ook tijdens de warme zomerdagen is het erg prettig als u de temperatuur binnen goed kunt regelen.

Vochtproblemen in uw huis?

Met behulp van een hygrometer kunt u zien wat de vochtigheidsgraad is. Normaal ligt deze tussen de 40 en 70%. Is de vochtigheidsgraad lager dan die 40% dan is het te droog in huis. Dat is te merken aan een droge keel. Bij een te hoge vochtigheid (meer dan 70%) merkt men dat het drukkend is. Dan moet men het vocht zien kwijt te raken. Voor meer informatie over onze producten en een gedegen advies op maat kunt u contact opnemen met een vestiging bij u in de buurt.

Vragen of advies

Heeft u een vraag of wilt een vrijblijvend advies van een ervaren installateur?
Neem dan direct contact op met een InstalCenter vestiging.