Ga voor duurzaam verwarmen en koelen van uw woning

Kies voor een warmtepomp!

  • Gasloos verwarmen en zelfs koelen
  • U verhoogt de waarde van uw woning
  • Verbetering van het energielabel van uw woning
  • U helpt mee het milieu te verbeteren
  • Gas wordt steeds duurder
  • Er zijn subsidies beschikbaar vanaf € 1.800,- (afhankelijk van het type)

Vraag offerte aan
Ga voor duurzaam verwarmen en koelen van uw woning

Vervang uw cv-ketel één op één door een warmtepomp

De LWD warmtepomp van Alpha Innotec is een volledig elektrische lucht/water warmtepomp en bestaat uit een buitenopstelling, een voorraadvat en een regelaar. Het unieke van deze warmtepomp is dat deze uw cv-ketel één-op-één kan vervangen, zonder grote verbouwing. Deze warmtepomp werkt met een aanvoertemperatuur tot maximaal 70°C, waardoor deze zeer geschikt is voor nieuwbouw en renovatie. Daarnaast biedt deze warmtepomp een enorm groot voordeel, namelijk dat het ook de mogelijkheid heeft om uw woning te koelen. Dat is nog eens fijn in de zomer!

Vervang uw cv-ketel één op één door een warmtepomp

De werking van de LWD warmtepomp

De werking van het systeem is als volgt: Deze warmtepomp haalt de energie uit de omgevingslucht en werkt met een buitentemperatuur tot wel -20°C. Zo zit u er op koude dagen ook heerlijk warm bij. De energie uit de buitenlucht wordt door de warmtepomp gebruikt als basisenergie en overgedragen aan het interne systeem met het koudemiddel (propaan). Door compressie wordt het koudemiddel zeer heet en deze warmte wordt weer overgedragen aan het waterleidingsysteem in de woning voor warm tapwater en de radiatoren. De LWD is zeer geschikt voor modernisering van bestaande verwarmingsinstallaties.

Dit milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele cv-ketel maakt het gebruik van gas overbodig!

De werking van de LWD warmtepomp

Zowel verwarmen als verkoelen, dus ook ideaal voor de warme zomermaanden

4 vragen beantwoord over de warmtepomp

Kosten en subsidie

De prijs van een warmtepomp liggen tussen de € 3.000 en € 15.000,- exclusief installatie. Deze kosten zijn o.a. afhankelijk het type warmtepomp en het vermogen. Bespreek samen met uw installateur welk type geschikt is voor uw woning. In 2019 zijn er nog subsidiemogelijkheden voor de aanschaf van een warmtepomp. Er zijn subsidies beschikbaar vanaf € 1.800,- (afhankelijk van het type).

Onderhoud warmtepomp?

Een warmtepomp is in principe onderhoudsarm, maar niet geheel onderhoudsvrij. Bijna al het onderhoud dat aan de warmtepomp verricht wordt is preventief. Er hoeven namelijk geen verschillende bewegende delen of branders vervangen te worden, het enige bewegende deel dat de warmtepomp heeft is een compressor. Als u deze periodiek laat controleren wordt de levensduur en de energiezuinigheid van uw warmtepomp gewaarborgd, waardoor u er zeker van kunt zijn dat uw rendement ook optimaal zal zijn.

Is mijn woning geschikt?

Dit hangt onder andere af van hoe uw woning is geïsoleerd. Als uw woning niet goed (na)geïsoleerd is, moet de warmtepomp veel meer werk leveren om het warmteverlies weer aan te vullen. Dit betekent dat er meer elektriciteit gebruikt wordt, waardoor het verwarmen met een warmtepomp veel minder duurzaam en ook nog eens veel duurder wordt.

Waar laat ik een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt ongeveer evenveel ruimte in als een koelkast. Bij een warmtepomp met buitengedeelte moet ook ruimte vrijgemaakt worden in de tuin, op het balkon of op het dak. De buitenunit van een warmtepomp op buitenlucht maakt geluid. U kunt overlast voorkomen door hem op een slimme plek neer te zetten of er een kast omheen te plaatsen. De LWD warmtepomp is wel één van de stilste warmtepompen die er op dit moment is.

Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een warmtepomp of wilt u meer informatie hierover?

Laat uw gegevens dan achter en uw dichtstbijzijnde InstalCenter installateur neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij vragen u om uw postcode in te vullen zodat uw aanvraag direct naar uw dichtstbijzijnde vestiging wordt verzonden.
Wilt u liever zelf contact opnemen met een vestiging? Dat kan ook.

Zoek een vestiging bij u in de buurt