Logo Busch-Jaeger

Busch-Jaeger

ABB heeft met het merk Busch-Jaeger al meer dan 130 jaar ervaring op het gebied van installatietechniek. Het assortiment van Busch-Jaeger bestaat uit complete installatieprogramma's met schakelaars, wandcontactdozen, serie-inbouwapparaten, dimmers en bewegingsmelders tot en met geavanceerde elektronische producten voor gebouwmanagement.

Busch-Jaeger dimmers

Eén dimmer met 2 uitgangen. Tot op heden had iedere dimmer een eigen inbouwdoos nodig De nieuwe Busch-memory-seriedimmer kan twee lichtpunten vanuit één inbouwdoos regelen.

  • De laatst ingeschakelde helderheidwaarde wordt onthouden en schakelt op deze waarde ook weer in.
  • Een geïntegreerd glimlampje zorgt er bovendien voor dat men zelfs in in het donker de dimmer gemakkelijk vindt.
  • In vrijwel alle programma’s en kleuren van het Busch-Jaeger schakelaarprogramma leverbaar.
  • Is geschikt voor de regeling van gloeilampen, halogeen gloeilampen of laag volt halogeen gloeilampen met Busch elektronische transformatoren.

Busch-memory-seriedimmer

De Busch-memory-seriedimmer is ideaal voor het dimmen van twee onafhankelijke armaturen. Deze worden geregeld vanuit een enkele inbouwdoos waardoor de bestaande serieschakelaar of draaidimmer eenvoudig vervangen kan worden voor de Busch-memory-seriedimmer. De Busch-memory-seriedimmer is geschikt voor gloeilampen, halogeengloeilampen of laagvolthalogeenlampen in combinatie met de Busch-elektronica-transformatoren. Echter kunnen verschillende inbouwsituaties tot afwijkende resultaten leiden.

Eenvoudig in gebruik

Met een korte druk wordt de armatuur in- en uitgeschakeld en met een lange druk op de toets wordt deze gedimd. Er kunnen meteen verschillende lichtsferen opgeroepen worden voor een mooiere woonomgeving. De praktische memofunctie zorgt ervoor dat de Busch-memory-seriedimmer de laatst ingeschakelde helderheidswaarde onthoudt en schakelt de verlichting precies met deze waarde ook weer in. Het gebruik is eenvoudig, elegant en traploos met één druk op de toets.

Vragen of advies

Heeft u een vraag of wilt een vrijblijvend advies van een ervaren installateur?
Neem dan direct contact op met een InstalCenter vestiging.

Busch Jaeger Busch Welcome deurcommunicatiesysteem

Busch-Jaeger deurcommunicatie

Veilig kijken wie er voor de deur staat? Dat kan met de Busch-Welcome. Ook kunt u met het bezoek communiceren en pas daarna bepalen of u de deur open doet. Zodra er iemand aanbelt, verschijnt er automatisch een camerabeeld. Tijdens het gesprek kunnen foto's worden genomen. En als u niet thuis bent, worden na het aanbellen automatisch drie foto's van de bezoeker(s) opgeslagen.

Busch-Jaeger USB-wandcontactdoos 

Geen wirwar van opladers meer dankzij de USB-wandcontactdoos. Hierin kunt u gelijktijdig de gewone 230V toegang en de USB-voeding gebruiken. Ideaal voor uw smartphone, tablet etc. en ook nog eens mooi vormgegeven.

busch jaeger ipad inbouwdock

Busch-Jaeger digitale radio

Iedere dag genieten van comfort. Al in de badkamer ontspannen bij mooie klanken of in de werkkamer naar het nieuws luisteren. Dat is allemaal mogelijk zonder veel plaats en een wirwar aan kabels, want de Busch digitale radio voor inbouwdoosmontage zorgt overal decent voor de passende sfeer. De radio-ontvangst is mogelijk door de geïntegreerde of een externe antenne. Interessant is de variant waarin de Busch digitale radio voor inbouwdoosmontage wordt gecombineerd met de Busch-iDock. Zo kunnen via de WLAN-verbinding van de smartphone alle internetzenders worden ontvangen.

Busch-Jaeger schakelmateriaal

De keuze voor het design van schakelmateriaal is net zo belangrijk als de functionaliteit. Met de diverse designs van Busch Jaeger zet u duidelijke accenten in uw inrichting en maakt u deze persoonlijk.

Busch-balance® SI 

Een perfecte ruimte bestaat uit vele indrukken. Het samenspel van vormen, kleuren en licht is bepalend. Een spannende harmonie ontstaat uit de rechte en convexe lijnen van de nieuwe Busch-balance® SI. Zo past hij universeel bij vele inrichtingsstijlen. Balance is eenvoudig eigentijds en gewoonweg ideaal.

Schemerschakelaar

Bij de keuze van de juiste verlichting neemt u natuurlijk verschillende onderwerpen mee in uw overweging. Een schemerschakelaar is een goede keuze als het gaat om de drie belangrijkste onderwerpen bij een aankoop; comfort, veiligheid en besparen. Doordat de schemerschakelaar pas aangaat als de donker echt inzet heeft u nooit uw buitenverlichting onnodig aan staan.

Doordat het systeem volledig geautomatiseerd is heeft u er geen omkijken naar en zullen de lichten zelfs aangaan als u niet thuis bent. Wat bijdraagt aan een stukje veiligheid. De kans op inbraak verlaagd u aanzienlijk hierdoor. 

Busch-Jaeger bewegingsmelders

Busch-Jaeger biedt met een uitgebreid assortiment bewegingsschakelaars en aanwezigheidsmelders een oplossing voor iedere situatie. Zo zijn de modellen Busch-Wächter® 70 en 110 MasterLINE bewegingsschakelaars met een gereduceerd detectiebereik, speciaal bedoeld voor smalle tussenwoningen. Zo wordt voorkomen dat bij een korte afstand tussen huis en trottoir door langslopende personen of bij beweging in de tuin van de buren steeds het licht wordt ingeschakeld.