Flamco logo

Flamco

Flamco richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van kwaliteitscomponenten voor verwarmings- en koelinstallaties. Vele bekende verwarmingsinstallatiecomponenten zijn door Flamco bedacht en geïntroduceerd. Het felrood gekleurde Flexcon expansievat is één van de meest bekende producten van Flamco. Alleen al in Nederland zijn vele honderdduizenden Flexcon expansievaten in het CV-systeem geïnstalleerd. Flamco is onderdeel van Aalberts en biedt meer dan 70 succesvolle en innovatieve oplossingen voor o.a. woningbouw, utiliteitsbouw en duurzame energie.


Flexcon PA CV-navulinstallatie

Onderdruk door onvoldoende water in het CV-systeem is een veel voorkomende oorzaak van storingen. De verwarming valt uit en er is geen warm water meer. Met de Flexcon PA voorkomt u eenvoudig deze situatie. De Flexcon PA is een handig apparaat dat in de CV-installatie wordt ingebouwd. Dreigt er onderdruk, dan geeft de Flexcon PA een geluidsignaal af. Met de optionele app kunt u ook via uw mobiele telefoon of tablet gewaarschuwd worden of de CV-installatie onderhoud nodig heeft, dan wel bijgevuld moet worden. Het onverwacht uitvallen van de CV met alle ongemakken en kosten voor het inschakelen van servicemonteur behoren met de Flexcon PA tot het verleden.

Flexcon cv-navulinstallatie - Flamco

Bevestigingsmaterialen

Al vanaf de oprichting in 1956 is Flamco bekend om zijn beugels en ophangstroppen voor het bevestigen van leidingen aan wanden, vloeren en plafonds. In de loop van de tijd is het Flamco assortiment steeds uitgebreid. Flamco biedt beugels met of zonder inlage, voor binnen- en buitentoepassingen, voor alle buistypen en voor alle voorkomende buisdiameters. Denk je aan Flamco, dan denk je zeker ook aan Flamco-rail. Flamco levert montagerail in diverse profielafmetingen met daarbij een breed pakket railtoebehoren zoals schuifmoeren, hamerkopbouten, hoekstukken en railverbinders.

Bevestigingsmaterialen - Flamco

Terugstroombeveiliging

Water is een eerste levensbehoefte en dit maakt dat hygiëne en waterveiligheid een absolute voorwaarde zijn. Ons drinkwater wordt gedistribueerd over een complex en uitgebreid leidingnet, waarop allerlei toestellen en installaties zijn aangesloten. Daardoor is de kans aanwezig dat vervuild drinkwater terugstroomt in het leidingnetwerk. Verontreiniging van (drink)water wordt tegengegaan door veilig transport van water door het leidingnet, temperatuurbeheersing (legionella!) en het voorkomen van terugstroom. Prescor Terugstroombeveiligers van Flamco voorkomen het terugstromen van verontreinigd water in het drinkwatersysteem. Flamco wijst u graag de weg in de regelgeving en de juiste keuze voor de terugstroombeveiliger passend bij de risicoklasse en werking van uw installatie.

Terugstroombeveiliging - Flamco