Henrad header

Henrad

Henrad is voor de jaren 70 actief in de verwarmingssector met de handel in stoven en haarden. In de jaren 70 heeft Henrad de staalplaat radiator ontwikkeld met een zeer hoge warmteafgifte. Momenteel produceert het bedrijf maar liefst 10.000 radiatoren per dag.

henrad paneelradiatoren

Henrad Paneelradiatoren

Standaard radiatoren worden ook wel paneelradiatoren genoemd. Ze zijn in diverse soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Of u nu een vlakke voorplaat wenst of traditionele verticale lamellen, Henrad biedt u diverse mogelijkheden. Tevens zijn alle Henrad radiatoren veilig en kindvriendelijk.

Henrad Designradiatoren

De Henrad designradiatoren stralen warmte en design uit! Een spraakmakend ontwerp door hun unieke vormen! Zoekt u een subtiele radiator, een super slanke radiator of gewoon een modieuze oplossing voor uw badkamer? Dan vind u uw radiator zeker in de collectie van Henrad.

Henrad ECO radiator

Minder warmte verlies aan de achterkant
Door de verhoogde stralingstemperatuur aan de voorkant van de Henrad Eco radiator is de achterste plaat een stuk minder warm dan bij andere radiatoren. Dit betekent dus dat er minder stralingswarmte verloren gaat. Bovendien kunnen door een slimme koppeling de leidingen direct aangesloten worden op de ECO radiator en dit zonder een terugkoppeling. Kortom: minder risico op lekken en een snellere installatie.

Behoud van comfortgevoel bij lagere-temperatuursystemen
Uniek aan de Henrad ECO radiator is de directe instroom, waardoor het water in de voorste plaat een hogere temperatuur heeft. Hierdoor geeft de radiator meer stralingswarmte waardoor het comfortgevoel enigszins verhoogt en anderzijds behouden blijft bij lagere-temperatuursystemen.

Links en rechts monteerbaar ventiel
De radiator biedt de mogelijkheid om het ventiel zowel links als rechts te monteren, zonder de aanvoer- en retourleiding te moeten aanpassen.

Geschikt voor hernieuwbare energie
De ECO radiator is perfect geschikt voor zowel individuele- als collectieve verwarmingsinstallaties, is aansluitbaar op een modulerende gas- of stookolieketel en perfect combineerbaar met allerlei lage-temperatuursystemen (waterpompen, zonnecellen en biomassa-installaties).

Daling van de energiefactuur
De besparing op de energiefactuur kan oplopen tot 10,5%.

Vragen of advies

Heeft u een vraag of wilt een vrijblijvend advies van een ervaren installateur?
Neem dan direct contact op met een InstalCenter vestiging.