Instamat

Het merk Instamat beschikt over alle soorten en maten producten voor warmte. Het assortiment bestaat uit badkamerradiatoren, designradiatoren, paneelradiatoren, plintradiatoren en ledenradiatoren, maar ook uit spiegelverwarming en vloerverwarming. De installateurs informeren u graag over de mogelijkheden van Instamat.

Instamat elektrische radiatoren

Bijna alle (badkamer)radiatoren van Instamat kunnen elektrisch geleverd worden. De thermostaat op de elektrische radiatoren voldoen aan de nieuwe wet Ecodesign LOT 20 (verplicht vanaf 1 januari 2018). Dit betreft een regulering en kwalificering van elektrische verwarming en thermostaten. Hieronder valt energiezuinigheid maar ook de gemiddelde levensduur en natuurlijk de CO2 uitstoot. Instamat wil toe naar een rationeel energieverbuik, waarbij ze ecologisch en economisch verantwoord omgaan met verschillende energiebronnen. Voor de verwarmingssystemen houdt het onder andere in dat de verwarming uit zal moeten gaan als er een raam of buitendeur opengaat en vice versa.

Elektrische radiatoren zijn ideaal wanneer u een (kleine) ruimte snel verwarmt wilt hebben, bijvoorbeeld uw badkamer. Elektrische radiatoren zijn tevens makkelijk te installeren en u heeft geen leidingen nodig, alleen een stopcontact. Wanneer u zonnepanelen heeft, kost het verbruik van deze radiatoren u niets.

Instamat elektrische radiatoren

Instamat Calda

De Instamat radiator Calda is een van de meest verkochte radiatoren van Instamat. Deze radiator is opgebouwd uit twee verticale D-vormige collectorbuizen met daartussen rechte ovale horizontale buizen. De Calda is verkrijgbaar in de kleuren Sanitairwit en Antraciet Metallic. Vraag uw InstalCenter installateur naar de maten en soorten aansluitingen.

Instamat T-SERIE 

Niet zomaar een radiator, maar een veelzijdig meubel dat past in iedere ruimte in huis; dat is de SERIE - T. De ontwerpers Matteo Thun en Antonio Rodriguez wilden met een enkel stuk aluminium een letterlijk en figuurlijk warm object realiseren. En dat is gelukt, de radiator is te gebruiken als een plank, blad, handdoekenrek in de badkamer of in de gang, keuken of woonkamer. Door verschillende uitvoeringen gaat het ontwerp perfect op in het interieur en neemt het de vorm aan van een meubelstuk. Verrassend en veelzijdig!

Instamat Milano

De Instamat Milano is verkrijgbaar in diverse kleuren en maten en is opgebouwd uit twee trapeziumvormige verticale collectorbuizen met daartussen gebogen ovale horizontale elementen. Naast de normale uitvoering voor aansluiting op de centrale verwarming is de Milano ook leverbaar in een elektrische en een mixuitvoering.

Instamat Kolom AT

De Kolomradiator AT is leverbaar in een groot aantal verschillende afmetingen en uitvoeringen en is opgebouwd uit twee ronde collectorbuizen met haaks daarop platovale buizen. Zo is de Kolomradiator AT zowel verticaal als horizontaal leverbaar waarbij de platovale buizen altijd verticaal blijven staan. En zelfs gehoekte of gebogen uitvoeringen, voor bijvoorbeeld een erker, zijn mogelijk.

Instamat RIM

Comfort en warmte in de badkamer zijn belangrijke aspecten. Uiteraard speelt design hierin een prominente rol. Instamat heeft daarom haar toch al ruime assortiment aan badkamerradiatoren verder uitgebreid met de RIM. Door zijn strakke lijnen en hoekige vormen weet de RIM zich eigentijds te onderscheiden van andere modellen. Deze fraaie radiator met robuuste uitstraling biedt een combinatie van deze belangrijke aspecten door een grote variatie aan afmetingen en kleuren. De RIM heeft een stoere uitstraling door de twee verticale rechthoekige collectorbuizen met daartussen rechte vierkante horizontale buizen. De RIM is voorzien van 6 aansluitingen ½”, inclusief een midden onderaansluiting. 

Vragen of advies

Heeft u een vraag of wilt een vrijblijvend advies van een ervaren installateur?
Neem dan direct contact op met een InstalCenter vestiging.