Nefit veiligheidswaarschuwing

Brander Nefit TopLine-serie 2006-2009

Bent u gebruiker van een cv-toestel van het type Nefit TopLine, TopLine Compact of Nefit TopLine AquaPower (Plus) tot en met 30 kW welke geproduceerd is vanaf 2006 tot en met 2009, dan vragen uw aandacht voor het volgende:

In 2009 heeft Nefit vastgesteld dat, wanneer de branderklemmen na geopend te zijn geweest niet juist worden gesloten, de brander niet altijd voldoende wordt afgesloten. Hierdoor kunnen binnenin het toestel rookgassen ontsnappen, waardoor smeltschade kan ontstaan aan de binnenzijde van het toestel. Dit zou kunnen leiden tot brand.

Sinds eind 2009 worden de versie 1-branders al vervangen en in veel gevallen is deze brander de afgelopen jaren al door de installateur of onze eigen servicemonteur vervangen door een aangepaste branderset, welke onjuiste sluiting van de brander voorkomt. Nog niet alle betrokken toestellen zijn omgebouwd en Nefit wil ook de resterende versie 1-branders uit de markt halen.

Hoe kan ik zien welk toestel ik heb?

Controleer hiertoe de typeplaat bovenop het toestel. Het toesteltype vindt u bij ‘’Model’’: begint het type met ‘’Nefit TopLine’’ en bevat de cijferreeks linksboven de combinatie 06 (2006), 07 (2007) , 08 (2008) of 09 (2009), dan geldt de waarschuwing voor uw toestel.


Topline
HR25/HR30


Nefit TopLine HR25/HR30
Topline Compact HR25/HR30

Nefit TopLine Compact HR25/HR30
   Topline AquaPower
   HR25/HR30

Nefit TopLine Aquapower
Topline AquaPower Plus
HR25/HR30

Nefit TopLine Aquapower Plus

Vervanging

Onze installateurs zullen de vervanging uitvoeren tijdens het eerstvolgende reguliere onderhoud. Deze vervanging is voor u kosteloos. Na de berichtgeving over de brandervervangingsactie in de media is de vraag naar TopLine branders veel sterker toegenomen dan voorzien. Hierdoor is er een tekort ontstaan dat op korte termijn niet kan worden aangevuld. Het kan het zijn dat uw installateur dit onderdeel tijdelijk niet geleverd krijgt. Nefit doet alles wat in haar vermogen ligt om zo snel mogelijk voldoende branders beschikbaar te hebben voor de vervanging.

Ik wil geen gebruik meer maken van mijn Nefit TopLine toestel

Nefit biedt de mogelijkheid om uw oude TopLine toestel in te ruilen bij aanschaf van een nieuw Nefit toestel. Afhankelijk van het huidige TopLine type bedraagt het inruilbedrag € 600,- of € 785,- inclusief BTW. Indien u hier gebruik van wenst te maken kan uw installateur u hier verder over informeren.

Bekijk de meest gestelde vragen en lees meer op https://www.welkombijnefit.nl/nl/waarschuwing

Wat biedt Nefit om u gerust te stellen?

  • Kosteloze vervanging van de brander tijdens het eerstvolgende regulier onderhoud
  • 15 jaar garantie op de warmtewisselaar, waarbij de eerste 5 jaar incl. arbeidsloon en voorrijkosten
  • Inruilaanbod voor het oude TopLine toestel, € 600,- of € 785,- incl. BTW bij aankoop van een nieuw Nefit toestel

InstalCenter helpt u verder

Goed onderhoud is cruciaal voor een goede en veilige werking van uw cv-ketel. Mocht u nog geen regulier onderhoud laten uitvoeren dan raden wij ten zeerste aan dit nu te laten doen. In het kader van dat onderhoud kan ook bovengenoemde brandervervanging plaatsvinden. Al onze vestigingen kunnen dit voor u doen. Ook als u kiest voor een nieuw toestel als alternatief voor de brandervervanging dan kunt u bij InstalCenter terecht. Onze installateur helpt u graag met de keuze welk toestel bij u past. Samen met u zorgt hij voor een goede afhandeling van het inruilbedrag met Nefit. Heeft u vragen naar aanleiding van deze veiligheidswaarschuwing, neem dan contact op met een van onze vestigingen. Zij helpen u graag verder.

Dichtstbijzijnde InstalCenter >