Radson logo

Radson

Radson, opgericht in 1966, is vandaag de dag een toonaangevende producent van radiatoren in Europa. Sinds 1990 maakt het bedrijf in Zonhoven deel uit van de Rettig ICC Group, een Finse multinational, en bezit ze filialen in Frankrijk en Nederland. De Belgische productie-eenheid produceert dagelijks een 7.000 à 10.000 radiatoren.


Radson app

Wilt u weten hoe een nieuwe radiator er bij u thuis uit ziet? Dat kunt u visualiseren met een app! Selecteer de gewenste Radson-radiator. Fotografeer de betreffende wand en plaats de radiator in het beeld van uw interieur.

App downloaden >

Radiator calculator

Met de radiator calculcator kunt u de warmtebehoefte van uw ruimte berekenen en de juiste radiator vinden voor uw huis! Deze calculator is louter informatief. Raadpleeg een professionele installateur om de exacte berekening te krijgen voor het kopen van de radiator.

Ga direct naar de radiator calculator >

Radson designradiator

Radson paneel en designradiatoren

Een goede radiator is essentieel om te zorgen dat u geen geld verspilt door uw huis te veel te verwarmen. Maar het oog wil ook wat, het is tenslotte veel mooier als de leidingen uit het zicht zijn. Haal het beste uit uw interieur met het uitgebreide aanbod aan Radson radiatoren. Klein of groot, allemaal prachtig ontworpen en afgewerkt. Radson biedt u een waardig pallet designradiatoren in types, vermogens, afmetingen en kleuren.

Door de vele maatwerkuitvoeringen en vermogens zijn ze ideaal om te plaatsen. Ook daar waar u weinig ruimte heeft.


Radson E.FLOW

Een nieuwe generatie die efficiëntie & flexibiliteit combineert
De E.Flow Integra is een radiator met geïntegreerd buissysteem en 8 aansluitingen, inclusief middenaansluiting. Bij aansluiting op deze middenaansluiting wordt er intern gezorgd voor een diagonale waterdoorstroming. Op deze manier biedt de E.Flow Integra niet alleen een maximale flexibiliteit, maar ook een gegarandeerde optimale warmteafgifte.

De E.Flow Integra radiator is een radiator die in elke situatie, ongeacht de omstandigheden, altijd zijn warmte op uiterst efficiënte wijze afgeeft, ongeacht het debiet en de lengte van de radiator. Zelfs wanneer de radiator niet goed ontlucht is of als het systeem hinder ondervindt van onderdruk in de installatie, werkt de E.Flow Integra optimaal.

Radson vloerverwarming

Vloerverwarming heeft een groot aantal voordelen; comfort én warmte en geen zichtbare verwarmingselementen. Het kan, met een vloerverwarmingssysteem van Radson. InstalCenter kan u alles leveren wat u nodig heeft, voor elk vloertype.

Radson verwarmen

Zoneregeling – Iedere ruimte apart van elkaar verwarmen

Voor een hoog gevoel van comfort biedt een combinatie van radiatoren en vloerverwarming een hele goede oplossing. Maximaal comfort krijgt u met een aparte temperatuur in iedere ruimte. Denk hierbij aan een warme badkamer en een koele slaapkamer. Diversiteit in temperatuur kan héél nauwkeurig geregeld worden door de eenvoudige zoneregeling van Radson voor zowel vloerverwarming als radiatoren. Deze oplossing is heel energiezuinig. U stookt dan alleen in de ruimte waar dat nodig is. Een voordeel van radiatoren is dat ze snel reageren om een ruimte warm te maken of weer te laten afkoelen. De reactiesnelheid van vloerverwarming is hier lager. Bovendien kan de warmtestraling van een radiator heel comfortabel zijn. Door te kiezen voor een combinatie van vloerverwarming en radiatoren heeft u een hele goede oplossing.

Vragen of advies

Heeft u een vraag of wilt een vrijblijvend advies van een ervaren installateur?
Neem dan direct contact op met een InstalCenter vestiging.