Remeha

Remeha ontwikkelt innovatieve en energiezuinige producten voor klimaatbeheersing c.q. warmte en warm water, zowel voor woningen als utiliteit. Met haar innovaties wil Remeha zo goed mogelijk anticiperen op wensen en behoeften van nu en in de toekomst. Met ruim 500 medewerkers geeft Remeha op eigentijdse wijze invulling aan ontwikkeling, productie en marktbenadering, waarmee zij in Nederland én in Europa is uitgegroeid tot een vooraanstaande fabrikant.

Remeha zonneboilerRemeha CV ketels | Tzerra Plus | Calenta | Avanta | Remeha thermostaten | Remeha zonlichtsystemen

Zoekt u een Remeha installateur?

Heeft u een vraag of wilt een vrijblijvend advies over een Remeha product? Neem dan direct contact op met een InstalCenter vestiging.

Duurzame samenleving

Wij geloven niet in één oplossing. We zijn realistisch: in onze ogen zijn er meerdere wegen die naar duurzaamheid leiden. Remeha is van mening dat onze energievoorziening een mix moet zijn waarin ruimte is voor verschillende energiedragers. We sluiten geen technologieën uit, geloven in meerdere energiedragers en stimuleren innovaties. Op die manier kunnen we aan het Klimaatakkoord voldoen en werken aan een duurzame samenleving. Gasvormigen, elektriciteit en warmtenetten helpen gezamenlijk bij de verduurzaming en dus het terugdringen van CO2-uitstoot in Nederland. Daar staat Remeha voor en deze realistische visie dragen we uit. Zie ook onze animatie Meerdere wegen naar duurzaam https://youtu.be/iOli_8SHHmA

 

Combinatie van oplossingen

Door gebruik te maken van verschillende energiedragers als gasvormigen, elektriciteit en warmtenetten kunnen we haalbare en betaalbare oplossingen neerzetten. De oplossing is elke keer afhankelijk van de specifieke woning. Gecombineerd gebruik biedt de beste kansen en is een realistische aanpak. Waar we bij nieuwbouwwoningen relatief makkelijk de beste oplossing kunnen toepassen, moeten we bij bestaande woningen steeds op zoek naar maatwerkoplossingen. Door het slim benutten van de infrastructuur van elektriciteit, warmte en gasvormigen maken we optimaal gebruik van zonne- en windenergie. Transport en opslagmogelijkheden zijn daarin cruciaal, want transport en de opslag van elektriciteit zijn lastiger te realiseren dan bij gasvormige oplossingen.

Gasvormigen

Het einde van de cv-ketel is niet nabij. Gasvormigen als energiedrager zijn interessant, omdat ze goed op te slaan en prima te transporteren zijn. Aardgasgebruik verdwijnt op de lang termijn– daarvan zijn we overtuigd, maar er zijn duurzame alternatieven: waterstof, biogas en synthetisch gas. 

Waterstof

In zowel de industrie als mobiliteit speelt waterstof een steeds belangrijkere rol. Het is mogelijk om waterstof te winnen uit water. Heel belangrijk: zowel bij het opwekken als verbranden van waterstof komt geen CO2 vrij. Voor het opwekken ervan is elektriciteit nodig – als dat gebeurt met zonnepanelen en windmolens hebben we een duurzaam alternatief. Verder kunnen waterstof en andere gasvormigen eenvoudig opgeslagen worden en maken we voor het transport gebruik van het bestaande aardgasnetwerk. Nederland is het enige land in de wereld met een dergelijke structuur.

Gasvormige oplossingen, waaronder waterstof, kunnen een belangrijke rol spelen in zowel nieuwe als bestaande bouwomgevingen. We realiseren ons echter ook dat het bestaande netwerk en de bestaande installaties aanpassingen nodig hebben, maar uiteindelijk is dat allemaal heel goed mogelijk.

Elektriciteit

Elektriciteit als energiedrager is een prima oplossing, omdat het goede mogelijkheden biedt bij nieuwbouw. Het biedt mensen bovendien de kans om gedeeltelijk zelfvoorzienend te worden dankzij de toepassing van zonne- en windenergie. Bij nieuwbouwprojecten zijn we in de positie optimaal werkende oplossingen toe te passen. Een combinatie van een warmtepomp en duurzaam opgewekte stroom is ideaal voor nieuwbouw. Ook bij bestaande woningen biedt het kansen, maar dan zijn er een aantal uitdagingen, met name op het gebied van isolatie en installatie. Zo kunnen warmtepompen niet direct functioneren met bestaande radiatoren. Een hybride opstelling is in de bestaande bouw een zeer goed alternatief. Heel Nederland all-electric? Nee, we zijn ervan overtuigd dat dit geen oplossing is. We hebben een opwekkingsprobleem, een grote logistieke uitdaging, en onvoldoende netcapaciteit om heel Nederland te voorzien in de elektriciteitsvraag, maar dat elektriciteit als één van de oplossingen een waardevolle energiedrager is staat vast.

Warmtenetten

Wijken met bijvoorbeeld stadsverwarming zijn aangesloten op een warmtenet. Dat is een ondergronds netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Dat warme water wordt gebruikt om woningen, kantoren en andere gebouwen te verwarmen. Woningen in die wijken profiteren van restwarmte. Op dit moment is de warmte afkomstig van industrie, verbranding van biomassa, aardwarmte, oppervlaktewarmte en afvalwater. Idealiter is het niet nodig om bij te verwarmen met een cv-ketel. Warmtenetten werken optimaal als de restwarmte in de buurt is, zodat er geen warmte verloren gaat tijdens het transport. Warmtenetten vormen een zeer interessante oplossing, zolang we gebruik blijven maken van duurzame restwarmte.

 

Warmte voor iedereen

Je woning moet fijn en comfortabel zijn. Iedereen heeft zijn eigen wensen als het om comfort gaat. Daarom biedt Remeha de warmte die bij jou past. Drie comfort-oplossingen. Kies voor vertrouwd comfort met onze cv-ketels, duurzaam comfort met een hybride warmtepomp óf volledig gasloos met een 100% elektrische warmtepomp. De beste optie is afhankelijk van je voorkeuren én je woning. Welke oplossing je ook kiest, met elke oplossing ben je klaar voor de toekomst. Zo zijn onze cv-ketel hybrid ready, voorbereidt op het samenwerken met duurzame oplossingen, en geschikt voor bijmening van 20% waterstof. Voor degene die nog een stap verder willen in de verduurzaming hebben we duurzame warmtepompen. Hybride warmtepompen of all-electric oplossingen. Warmte voor iedereen!

Remeha thermostaten

Remeha iSense 

De Remeha iSense is een hoogwaardige klokthermostaat. De thermostaat is de sleutel tot de perfecte instelling van uw verwarming. De ideale temperatuur in huis hangt van veel factoren af. De iSense is helemaal ingesteld op een comfortabel huis.

 • Eenvoudig te installeren en in te stellen
 • 3 gebruikersniveaus (eenvoudig, standaard en uitgebreid)
 • Geschikt voor zowel ruimte- als weersafhankelijke regeling

Remeha eTwist

De Remeha eTwist is toepasbaar op alle Remeha cv-toestellen die voorzien zijn van OpenTherm protocol en zorgt voor een snelle en moeiteloze bediening van de verwarming, waar jij je ook bevindt. De temperatuur regel je in een handomdraai, snel en gemakkelijk. Het aansluiten van de eTwist is eenvoudig. Met of zonder de App is de eTwist een volledige klokthermostaat. De eTwist zet de volgende stap in een comfortabele beleving.

Bij de aanschaf van de Remeha eTwist ontvang je de eTwist, een gateway, een stroomadapter en een handleiding voor gebruik.

Voordelen Remeha eTwist

 • Get connected: altijd en overal je verwarming bedienen
 • Get in control: altijd inzicht in energieverbruik
 • Get comfort: Je huis comfortabel afgestemd op je eigen wensen

Remeha CV-ketels

Remeha Tzerra Plus

De Tzerra Plus cv-ketel van Remeha is een zuinige, comfortabele en compacte ketel. De Tzerra Plus is zuinig met energie en levert tegelijkertijd het comfort dat je van een grote cv-ketel zou verwachten.

 • Zeer snelle warmte- en warm waterlevering
 • Met extra energiezuinige pomp
 • Geruisarme werking

Remeha Calenta

De Remeha Calenta voldoet aan de hoogste eisen. Deze cv-ketel heeft een innovatieve technologie is betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk. Met de Remeha Calenta kan je klant gerust de allerhoogte eisen stellen aan zijn cv-ketel.

 • Extra zuinig dankzij modulerende pomp (energieklasse A)
 • Geruisarme werking

Remeha Avanta

De Remeha Avanta is een van de meest verkochte ketels van Nederland. Hij is vriendelijk geprijsd, degelijk gebouwd en doet wat hij moet doen: stil, efficiënt en zonder haperingen royaal en snel warmte en warm water leveren.

 • Eenvoudig te installeren en te onderhouden
 • Snelle warmte- en warmwaterlevering

Remeha Calenta Ace

De nieuwste ketel van Remeha, de Calenta Ace, is standaard voorbereid op de toekomst. Dit betekent dat een koppeling met duurzame technieken zoals een zonneboiler of warmtepomp en daarmee is deze cv-ketel hybrid ready en dus voorbereid op een duurzame toekomst.

Naast het feit dat deze cv-ketel hybrid ready is, heeft deze cv-ketel nog een aantal slimme innovaties. De ketel heeft namelijk als optie dat u deze nooit meer handmatig hoeft bij te voelen door te kiezen voor een uniek, intelligent (bij)vulsysteem. Nooit meer knoeien met een vulslang.

Remeha Calenta Ace
REM_Elga Ace_unit links

Remeha Elga Ace

De Elga Ace is dé hybride warmtepomp met de beste prijs/prestatieverhouding in de markt. Als enige in de markt stuurt de Elga Ace met OpenTherm aan, waardoor de cv-ketel nooit meer warmte produceert dan nodig is. Met als resultaat een optimale inzet van de warmtepomp.

De Remeha Elga Ace werkt samen met elk merk cv-ketel en biedt dan ook de uitkomst bij het verduurzamen van bestaande woningen. Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze voor de verwarming van de woning. De cv-ketel wordt alleen nog ingeschakeld bij extreem koude dagen en voor het verwarmen van warm tapwater. Zo kan je tot wel 25% besparen op je energierekening.

Remeha zonneboiler

Zonnecollectoren op het dak kun je gebruiken om stroom mee op te wekken. Maar wist je dat ze vier keer meer rendement opleveren als je ze gebruikt om warm water te maken? Met een zonneboiler van Remeha bespaar je al snel tot 60% op de kosten voor warm water. En omdat het rendement voor het verwarmen van water zo hoog is, heb je minder collectoren nodig dan voor het opwekken van stroom.

Remeha RemaSOL zonneboiler

 • Als beste getest: een dubbel slimme keuze
 • 150 liter zonneboiler met 2 collectoren voor plaatsing verticaal op schuin dak
* Adviesverkoopprijs inclusief BTW en 783,- ISDE subsidie, exclusief installatie. Zolang subsidiebudget voor 2016 beschikbaar is, kunt u deze als particulier aanvragen.

Remeha zonlichtsystemen

Remeha ZentaSOL Upgrade

Een zonlichtsysteem van Remeha kan u honderden euro's per jaar schelen. Want u maakt uw eigen warme water. De zonnecollectoren zetten zonlicht om in warmte, daarmee wordt het water in de zonneboiler opgewarmd en via de cv-ketel stroomt dit warme water naar de kraan. En met de bijgeleverde iSense regelaar weet je precies de watertemperatuur en wat het systeem opbrengt.

De lichte en mooi afgewerkte zonnecollectoren zijn eenvoudig te installeren en doen geen afbreuk aan de uitstraling van uw woning. Ook de zonneboiler laat zich makkelijk plaatsen en vergt geen grote aanpassingen aan uw zolder of kelder.

De voordelen van een zonlichtsysteem van Remeha: 

• Gratis warm water
• CO2 reductie: verbetering energielabel huis
• Tot 60% energiebesparing
• Hoogwaardige Europese kwaliteit
• Stijlvol afgewerkt
• Eenvoudig te installeren

De ZentaSOL Upgrade is een drukloos watergevuld terugloopsysteem waardoor het geen chemische toevoegingen (glycol) nodig heeft.

Vragen of advies

Heeft u een vraag of wilt een vrijblijvend advies van een ervaren installateur?
Neem dan direct contact op met een InstalCenter vestiging.