Ubbink - Header

Ubbink, waar installatie en bouw samenkomen

Bij Ubbink staat kwaliteit hoog in het vaandel. Topkwaliteit als het gaat om energiezuinige, comfortabele én gezonde woningen. Met daarbij de service die klanten verwachten van een gerenommeerd merk.

Blijven innoveren

Ter bevordering van de veiligheid, adviseert de vereniging van rookgasafvoerfabrikanten Rogafa om voortaan te kiezen voor concentrische rookgasafvoeren voor nieuwbouw én bij renovatie. In de meeste landen om ons heen is concentrisch al een verplichting. Een concentrisch kanaal bestaat uit een pijp-in-pijp-constructie wat een extra veiligheidsvangnet vormt. Parallelle en concentrische systemen zijn allebei veilig, mits ze zijn geïnstalleerd volgens de voorschriften. Concentrische systemen bieden echter een extra vangnet.  Ubbink heeft in bovenstaande problematiek haar verantwoordelijkheid genomen en het UbiFit Concentrisch Push-Fit systeem ontwikkeld. Omdat de prijs geen issue mag zijn bij veiligheid, kost het concentrische systeem net zo veel als een enkelwandig systeem.

De kwaliteiten van Ubbink

Een energiezuinig, comfortabel en gezonde woning bereikt u niet zomaar. Bij Ubbink dragen ze zorg voor alle facetten in dit proces. Ze leveren producten voor veilige en duurzame verwarming. Ze zorgen voor comfortabele en efficiënte ventilatie en Ubbink regelt bescherming van de bouwconstructie.

Alles om slim te bouwen

Bij Ubbink bent u verzekerd van een geslaagd bouwproject. Want een bouwproject met Ubbink is er één waar installatie en bouw samenkomen. Ze leveren gebouwen af die met intelligente diensten ontworpen zijn om jouw leven makkelijker te maken.

Slimme oplossingen van Ubbink

Natuurlijk lichten we ook graag een aantal van die slimme oplossingen van Ubbink toe. De concentrische rookgasafvoeren, de ruimte ventilatie en het luchtdicht bouwen zijn een aantal voorbeelden van de innovatiekracht van Ubbink.

Concentrische rookgasafvoeren

Ter bevordering van de veiligheid, adviseert de vereniging van rookgasafvoerfabrikanten - Rogafa- om te kiezen voor concentrische rookgasafvoeren voor nieuwbouw én bij renovatie. Een concentrisch kanaal bestaat uit een pijp-in-pijp-constructie wat een extra veiligheidsvangnet vormt. Parallelle en concentrische systemen zijn allebei veilig, mits ze zijn geïnstalleerd volgens de voorschriften. Concentrische systemen bieden echter een extra vangnet. Ubbink heeft in bovenstaande problematiek haar verantwoordelijkheid genomen en het UbiFit Concentrisch Push-Fit systeem ontwikkeld. Omdat de prijs geen issue mag zijn bij veiligheid, kost het concentrische systeem net zo veel als een enkelwandig systeem.

Ruimte ventilatie

Ventilatie is onmisbaar; Ubbink weet hoe belangrijk ventileren is voor de gezondheid van mensen. Ventileren is het vervangen van binnenlucht door buitenlucht. Het doel is verversing van de binnenlucht, zodat ruimten binnen een gebouw geschikt zijn voor het verblijf van personen en andere levende wezens. Hierbij moet er geen aantasting ontstaat van het gebouw, bijvoorbeeld door het ontstaan van schimmels na oppervlaktecondensatie.

Binnenlucht moet regelmatig verversd worden omdat personen een deel van de aanwezige zuurstof gebruiken, waardoor het zuurstofgehalte afneemt en het gehalte aan koolstofdioxide (CO2) toeneemt. Bovendien raakt de binnenlucht vervuild door vochtproductie binnen een woning: persoonlijke verzorging (douche en bad), het wassen en drogen van kleding en het koken zijn belangrijke vochtbronnen.

Ubbink biedt een aantal systeemoplossingen die zorgdragen voor voldoende ventilatie. Ubbink is lid van Binnenklimaat Nederland. Hierdoor bent u verzekerd van de beste ventilatie-oplossingen.

Luchtdicht bouwen

Er zijn diverse goede redenen om luchtdicht te bouwen. De belangrijkste reden is energiebesparing. Het streven naar toepasbare vormen van energiebesparing is een absolute must. Woningen worden tegenwoordig beoordeeld op hun energielabel. Goede luchtdichtheid bij nieuwbouw wordt gehonoreerd in de energieprestatie berekening. Natuurlijk gaat dit altijd samen met de juiste ventilatie. Met de producten van Ubbink weet u zeker dat u goed zit.

Vragen of advies

Heeft u een vraag of wilt een vrijblijvend advies van een ervaren installateur?
Neem dan direct contact op met een InstalCenter vestiging.