10 tips voor een slimme en comfortabele badkamer


Een snelle douche, uitgebreid in bad, lekker optutten… In de badkamer besteden we onbewust veel tijd. Het is daarom belangrijk dat dit een fijne en comfortabele ruimte is, die ook nog eens functioneel is. InstalCenter denkt graag met u mee en biedt u slimme, maar toch mooie oplossingen. Op deze pagina leest u alvast 10 slimme tips voor het creëren van een comfortabele badkamer.

Meer bewegingsvrijheid

Heeft u een kleine badkamer of moet u met een rolstoel onder de douche? Denk dan eens aan volledig wegklapbare douchedeuren van Sealskin! Dit geeft de badkamer extra ruimte als de douche niet gebruikt wordt.


Sealskin SOHO douchedeur

Gooi maar open die deur

Heeft u direct naast uw douche een wastafel of radiator staan? En bent u bang dat de douchedeur daar tegenaan komt? Daar heeft Sealskin iets op gevonden, namelijk een douchedeur die scharniert vanuit het midden en op deze manier niet tegen uw meubel of radiator komt.

Weten hoe u uw badkamer slimmer kunt maken?
Neem contact op met een vestiging bij u de in buurt!

Zoek vestiging


Black is back

Black is back

Zwart zien steeds vaker terug in badkamers, van zwarte kranen tot douchedeuren. En dit is niet zo gek, want zwart is niet alleen stoer, maar geeft ook een luxe uitstraling. Maar vergeet dan niet om ook accessoires te nemen in deze kleur. Geesa heeft een mooie productlijn waarmee u uw badkamer helemaal afmaakt. Zo wordt uw badkamer één geheel en volgt u helemaal de trend.


Creëer rust in de badkamer

Creëer rust

Extra grote tegels laten uw badkamer groter lijken. Ze zorgen voor een rustige uitstraling en u creëert hiermee een ruimtelijk effect. Plaats deze grote tegels op de wand tot plafondhoogte voor een mooi geheel. Een fijne bijkomstigheid van grote tegels is dat er minder voegen aanwezig zijn. Makkelijk schoon te maken dus!


Opgeruimd staat netjes

Opgeruimd staat netjes

De badkamer is meestal niet de grootste ruimte van het huis en is vaak lastig om vrij van rommel te houden. Zorg daarom voor goede opbergmogelijkheden in uw badkamer. De Geberit Acanto serie biedt voor iedereen een oplossing; van ruime lades in de onderkasten, tot spiegelkasten, apothekerskasten en een magneetwand met verschillende bakjes.


Ruimtebesparend bad

Ruimtebesparend bad

In veel badkamers moet de keuze gemaakt worden tussen een bad of een douche, maar met een slimme indeling is een bad ook in een kleine badkamer mogelijk. Geberit heeft bijvoorbeeld een bad waarmee u slim ruimte bespaart aan één zijde. U kunt comfortabel in bad en heeft ruimte over voor andere essentiële onderdelen in uw badkamer, zoals een toilet of wastafel.


Knusse warmte

Knusse warmte

Vloerverwarming in uw badkamer geeft een hoog comfort en koude tegels zijn daarmee verleden tijd. Door een programmeerbare thermostaat krijgt u warme voeten op het moment dat u dit wenst. Hierdoor heeft u maar ook een kleinere radiator nodig.


Creëer extra ruimte

Creëer extra ruimte

Een mooie, praktische oplossing voor het opbergen van bad- en doucheproducten is een inbouwnis. Doordat deze in de muur wordt ingebouwd zijn de producten niet direct in het zicht en oogt het minder rommelig in uw badkamer. U kunt de nis natuurlijk ook opvullen met leuke plantjes, kaarsjes of accessoires voor nèt dat beetje extra sfeer!


Extra smal inbouwreservoir

Extra smal inbouwreservoir

Weinig ruimte in uw badkamer, maar u wilt toch een hangend toilet? Kies dan voor een extra smal inbouwreservoir. In tegenstelling tot een normaal inbouwreservoir (50 cm breed) is dit inbouwreservoir slechts 38 cm breed. Hierdoor is deze zeer geschikt voor kleine ruimtes.


Schoonmaakgemak

Schoonmaakgemak

Niets is fijner dan een schone badkamer. Die ruikt fris, oogt fris en nodigt uit tot een verkwikkende douche of een ontspannend bad. Poets regelmatig - minimaal een keer per week - maar met beleid en met de juiste schoonmaakmiddelen. Onze huismerkreinigers maken het u makkelijk. De totaalreiniger voor kalkaanslag en een mooie glans. De nieuwe douchecabine reiniger of een speciale coating die kalkaanslag voorkomt.

Advies nodig?

Heeft u behoefte aan advies op maat? Neem contact op met een vestiging bij u de in buurt!