Onbezorgd ouder worden

Ouder worden brengt fysieke ongemakken met zich mee. Gelukkig zijn er oplossingen beschikbaar waarmee onbezorgd ouder worden in uw eigen woning een stuk gemakkelijker wordt. Zoals bij mevrouw Steenis. Met haar 78 jaar is mevrouw Steenis nog heel goed bij de tijd. Alleen fysiek wil het allemaal niet meer zo vlotten. Zo is ze sinds enkele jaren slecht ter been. Dochter Angélique Steenis liet zich samen met haar moeder goed voorlichten.


Bad eruit, douche erin – in één dag

Wilt u ook hak- en breekwerk beperken in de badkamer, maar wilt u toch af van de hoge instap van het bad? InstalCenter heeft een oplossing die in één dag klaar is. Inclusief alle A-merk producten én volledige installatie voor €4.095*

Lees hier meer over de inloopdouche in één dag.

BUDI


Busch welcome

Automatische verlichting

Angelique vertelt: “De techniek kan letterlijk en figuurlijk afstanden overbruggen. Zo heeft mijn moeder automatische verlichting van Gira in de hal en het toilet. Het licht gaat aan zodra ze de deur opent. En na een tijdje gaat het vanzelf uit.

Ook handig is het Busch Welcome-systeem waarop je kan zien wie er voor de deur staat. Als ze niet thuis is en iemand belt aan dan worden er automatisch foto’s gemaakt. Een veilig idee toch? Omdat ze niet meer zo goed hoort, staat het volume van de beltonen en intercom extra hard afgesteld.”


Veiligheid in de badkamer

Veiligheid in de badkamer

De badkamer van mevrouw Steenis was toe aan vervanging. Samen met InstalCenter is een volledig toegankelijke en veilige badkamer gerealiseerd. Angélique: “Overal is aan gedacht om zo lang mogelijk onbezorgd thuis te kunnen blijven wonen.

Geen drempels bijvoorbeeld en ze heeft nu een ruime inloopdouche met een vloer van Bette Floor. Die is door het plaatstaal veilig anti-slip. De wandbeugel van Handicare en het opklapbare douchezitje geven haar veel zelfvertrouwen. Comfort en veiligheid gaan in de badkamer hand in hand: de Hansgrohe thermostaatkraan zorgt ervoor dat de watertemperatuur altijd juist wordt ingesteld. Zo heeft ze snel lekker warm water, dat nooit te heet wordt. Naast het - verhoogde - toilet is een steun geplaatst die hulp biedt bij het gaan zitten en opstaan. Deze maatregelen zorgen ervoor dat mijn moeder nog jaren zelfstandig in haar woning kan blijven wonen. Dat is fijn voor haar en voor ons!”


Damixa clover

De kracht van eenvoud in de keuken

Stijl en gebruiksvriendelijkheid zijn een belangrijke combinatie. Damixa lanceert de Clover Easy: uiterst gebruiksvriendelijke eenhendelkraan. Voorzien van een hendel die mooi is om te zien én eenvoudig door iedereen te bedienen, ongeacht leeftijd of fysieke kracht.

De hendel wordt namelijk bediend door een lichte aanraking of zelfs een pink waarbij het ontwerp zich onderscheid door de gecreëerde extra ruimte tussen de hendel en uitloop.


Uw toilet verhogen

Als opstaan van het toilet wat lastiger wordt, kan het prettig zijn om te kiezen voor een verhoogd toilet. Meestal heeft het toilet een hoogte van circa 40 cm. Een verhoogd toilet van circa 46 cm is echter een stuk comfortabeler. Als tijdelijke oplossing is een verhoogde zitting ook een oplossing. Dit scheelt een boel hak- en breekwerk.


Onze installateur vertelt u alles over veilige aanpassingen aan de woning. Zo wordt onbezorgd ouder worden in de eigen woning bereikbaar. Neem hier contact op met een vestiging bij u in de buurt

Is uw huis veilig?

Onze specialisten geven u graag advies voor het veilig maken van uw leefomgeving.