Kosten

Wat zijn de kosten van vloerverwarming?

De kosten voor vloerverwarming variëren qua type (watergedragen of elektrisch) en qua oppervlakte. Daarnaast is er ook nog de keuze voor de intensiteit van de vloerverwarming: wordt het gebruikt als hoofdverwarming, uitgebreide bijverwarming of als bijverwarming. In het geval van watergedragen vloerverwarming zullen de vloerverwarmingsbuizen bij hoofdverwarming dichter bij elkaar gelegd worden, dan wanneer het ‘slechts’ als bijverwarming dient.

Voor de kosten is het ook van belang of u de vloerverwarming in een bestaande vloer moet worden gefreesd of dat de vloerverwarmingsbuizen op een ondervloer gelegd moeten worden. Elektrische vloerverwarming is in het gebruik iets duurder, maar de installatie kosten zijn lager én met behulp van een goede klokthermostaat, is de vloerverwarming in het gebruik goed te regelen. Wanneer vloerverwarming goed is aangelegd door een vakkundige installateur, heeft het geen onderhoud nodig.

Onderhoud

Om vloerverwarming optimaal werkend te houden, is periodiek onderhoud nodig. Wanneer de vloerverwarming niet meer opwarmt zoals u gewend bent, kan het een goed idee zijn om de leidingen van de vloerverwarming door te spoelen. Uw InstalCenter installateur is de specialist die u bij het onderhoud van uw vloerverwarming kan helpen.

Terugverdientijd

Hoe snel de kosten van vloerverwarming terug te verdienen zijn, is afhankelijk van een aantal zaken. Allereerst is het van belang dat de ruimtes waarin u zich vloerverwarming bevindt optimaal geïsoleerd zijn, zodat er geen warmte verloren gaat. Verder is de keuze voor de juiste vloerverwarmingspomp cruciaal. Deze pomp moet zijn toegespitst op het gebruik in uw specifieke situatie. Samen met uw InstalCenter installateur komt u zeker tot de perfecte installatie voor uw woning.