5 redenen om te investeren in een zonneboiler

5 voordelen van een zonneboiler

Wat kunt u besparen met een zonneboiler en is het van invloed op het energielabel van uw woning? Wij zetten 5 redenen om te investeren in een zonneboiler voor u op een rij:

1. U bespaart honderden euro’s op uw energiekosten

Energie wordt steeds duurder. Een collector en een kleine boiler levert zo’n 75 euro per jaar op. Voor een 4-persoonshuishouden met twee collectoren en een wat grotere boiler is dit al snel 175 euro per jaar.

2. Uw woning kan een hoger energielabel krijgen

Sinds 2013 is het verplicht het Energielabel te vermelden als u uw huis te koop zet. Met een zonneboiler kan uw woning zo maar een sprong maken op de energieladder.

3. U verhoogt de waarde van uw woning

Gaat u ooit verhuizen, dan verhoogt een energiezuinig huis de woningwaarde. Het energieverbruik is voor kopers steeds belangrijker. Een huis mét zonneboilersysteem kan wel 5.000 euro meer opbrengen.

4. U helpt mee het milieu te verbeteren

Met een zonneboiler levert u een flinke bijdrage aan een schoner milieu. Zo verbruikt u tot 60% minder gas voor warm water. Dat scheelt flink in de uitstoot van CO2. Bovendien raakt zonlicht nooit op.

5. U geniet van extra warm water

Een zonneboiler betekent ook de luxe van gelijktijdig gebruik en een constante stroom van warm water. Als u onder de douche staat, kan iemand anders gerust heet water pakken in de keuken. En een gemiddeld ligbad is binnen enkele minuten gevuld.