Wat zijn de kosten van een zonneboiler

Wat zijn de kosten van een zonneboiler?

De kosten voor een zonneboilersysteem (inclusief installatie) zij € 3.000 en € 5.000,- inclusief installatie. Deze kosten zijn sterk afhankelijk van uw verbruik, de grootte van uw woning en uw gezin, maar ook dakligging en schaduwwerking zijn belangrijke aspecten.

Besparing

Met een zonneboilersysteem bespaart u op de kosten voor het verwarmen van water. En die energiebesparing zorgt voor een forse verlaging van de energierekening. Hiermee kunt u denken aan een besparing van 50% op de kosten voor het verwarmen van uw warme water.

Subsidies

Om de verduurzaming van het land te stimuleren, verstrekt de overheid (tot en met 31 december 2020) Investeringssubsidie Duurzame Energie op het aanschaffen van een zonneboiler. Deze ISDE-subsidie is afhankelijk van het type zonneboiler dat wordt aangeschaft.
Kijk hier voor de laatste regels rondom de ISDE-subsidie op de site van RVO.

Ook verschillende provincies en gemeentes verstrekken aanvullende lokale subsidies voor de verduurzaming van het huis. Kijk hier of u in aanmerking komt voor een aanvullende subsidie.

Onderhoud

Zonneboilersystemen hebben niet veel onderhoud nodig, maar wij raden u wel aan om uw installatie regelmatig te laten controleren. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan en werkt uw installatie altijd zo efficiënt mogelijk.