Kamer- en klokthermostaten

KamerthermostaatVerschil tussen een kamer- en klokthermostaat?

De kamerthermostaat regelt het aan- en uitschakelen van de cv-ketel. U stelt de temperatuur in uw woning in en zet deze, bijvoorbeeld s'avonds, handmatig weer lager. De klokthermostaat regelt de verwarming volautomatisch. U hoeft hem maar één keer in te stellen en hij volgt volledig uw leefpatroon. Dit is comfortabel en gemakkelijk en bovendien milieuvriendelijker. Handig als u op vakantie gaat, even weg bent van thuis of langer op wilt blijven. InstalCenter heeft voor elke behoefte de juiste kamer- of klokthermostaat met een fraai design en groot gebruiksgemak.

Nefit EasyLocatie voor een kamer-/klokthermostaat?

Dat is een plaats zijn waar de thermostaat kan reageren op radiatorwarmte. De thermostaat reageert namelijk op de binnentemperatuur. Meestal is dit uw woonkamer, omdat daar meestal warmte gewenst wordt als u thuis bent.

Wat is een weersafhankelijke regeling?

U kunt ook kiezen voor een weersafhankelijke regeling, deze stuurt de ketel aan op basis van de buitentemperatuur. Wanneer het ècht koud is, dan laat deze de brander aangaan totdat een hoge watertemperatuur bereikt is, bij zacht weer is een lage watertemperatuur genoeg. Bij aanschaf van een weersafhankelijke regeling bespaart u circa 10 % op de jaarlijkse gasrekening, want deze regeling zorgt er namelijk voor dat de stooktijd zo kort mogelijk wordt gehouden. Wilt u nòg meer besparen dan is het verstandig om enige regelmaat in uw gebruikstijden vast te leggen. Optimalisering van een weersafhankelijke regeling levert u dan nog een extra besparing op van ongeveer 5 %, ten opzichte van een gewone weersafhankelijke regeling.De weersafhankelijke regeling is dus voor u een oplossing wanneer er met name gebruik wordt gemaakt van veel ruimtes overdag die in gebruik zijn door verschillende mensen, met verschillende wensen.

Uw thermostaat regelt het zelf

Met een slimme thermostaat kunt u bijvoorbeeld uw (vloer)verwarming en ventilatie altijd en overal bedienen door middel van uw smartphone. Of u nu onverwachts eerder naar huis komt, langer moet doorwerken, of op vakantie bent... Slimme thermostaten communiceren met uw smartphone en daarom weten ze precies wanneer u, of één van uw medebewoners, thuis zijn en kan de verwarming automatisch uit- of aangezet worden. Dit is niet alleen erg comfortabel, maar u bespaart ook nog eens op uw energiekosten.