Investeren in een duurzame oplossing!

Is een warmtepomp alleen geschikt voor nieuwbouw? Zeker niet! Een hoge investering? Ook niet, want er zijn subsidiemogelijkheden die vanuit de overheid bepaald zijn.

Wat kost een warmtepomp?

Het goedkoopste alternatief, een hybride warmtepomp, kost je ongeveer 4.000 euro (excl. nieuwe cv-ketel). In sommige gemeenten kunt u ook nog een lening krijgen om je huis te verduurzamen.

Zijn er subsidies beschikbaar?

U kunt tot 2021 flinke subsidies krijgen als u een warmtepomp aanschaft. Hoe hoog het bedrag is, is afhankelijk van het soort warmtepomp u laat plaatsen en het energielabel van het apparaat. Hoe zuiniger, hoe meer subsidie. Ga voor de officiƫle voorwaarden naar www.rvo.nl/isde. Deze voorwaarden zijn altijd up-to-date. Voor meer informatie over subsidies kunt u ook contact opnemen met uw dichtstbijzijnde InstalCenter.

Hoe zit het met mijn energierekening?

Een hybride warmtepomp laat de gasrekening voor een gemiddelde eengezinswoning met 240 euro per jaar dalen. Het grootste probleem is de aanschafprijs, die is erg hoog en verdiend zich dus niet zo snel terug als bijvoorbeeld zonnepanelen. Een hybride warmtepomp verdien je in 10 jaar terug terwijl de levensduur 15 jaar is.

Wilt u meer informatie over warmtepompen? Klik hier

Vraag offerte aan >

Advies op maat

Heeft u een vraag of wilt een vrijblijvend advies van een ervaren installateur. Neem dan direct contact op met een InstalCenter vestiging.