InstalCenter Bakker - Terschelling-West

Installatiebedrijf Bakker Terschelling

Het bedrijf is in 1929 in Lies opgericht door Rel Bakker. Deze begon in de ouderlijke boerderij een rijwielhandel. In 1932 werd het boerderijtje Lies 8 gekocht. De schuur werd afgebroken en er werd een nieuwe winkel met werkplaats gebouwd. In dit pand werd de verkoop en reparatie van fietsen uitgebreid met o.a. haarden en kachels, huishoudelijke artikelen en lampen. In 1936 werd begonnen met een bescheiden fietsverhuur van 10 fietsen. Deze activiteiten namen een steeds grotere omvang en werden uitgebreid met moderne artikelen zoals wasmachines, radio’s en later televisietoestellen. In 1966 kwam de oudste zoon Peter in het bedrijf en werd het uitgebreid met autoverhuur en taxi.

In 1972 kwam ook de tweede zoon Jan in het bedrijf en werd een start gemaakt met een elektrotechnisch installatie- en reparatiebedrijf. In de navolgende jaren werden de werkzaamheden van het installatiebedrijf uitgebreid met de aanleg van gas- , water- en c.v. installaties. Ook werden de platte daken voorzien van dakbedekking en werd er zinkwerk gedaan. Door de groei van de activiteiten en daarmee het toenemende aantal medewerkers kwam er steeds meer ruimtegebrek. Om dit op te lossen werd het naastliggende pand aangekocht. Dit kreeg de functie van kantoor, werkplaats elektrische apparatuur en verkoopruimte. De vele uitbreidings- en nieuwbouwplannen sneuvelden steeds weer om diverse redenen.

Een beetje expansie kregen we door de aankoop van een deel van de voormalige zuivelfabriek in Formerum. In 1994 is het taxibedrijf een zelfstandige onderneming geworden. Drie jaar later, in 1997 is het bedrijf opnieuw opgesplitst. Peter Bakker bleef in het pand in Lies met de rijwielhandel en fietsverhuur, winkel met huishoudelijke artikelen, witgoed en bruingoed, dit onder naam Bakker-Lies. Jan Bakker verhuisde met de installatie activiteiten in 1997 naar het huidige adres aan de Hoofdweg in Midsland. Ook deze locatie is inmiddels te klein geworden en momenteel wordt er gewerkt aan een nieuw bedrijfspand op het industrieterrein Nieuwe Dijk bij West Terschelling. In dit nieuwe pand komt een magazijn/verkoopruimte, werkplaats, kantoren, materiaalberging en opslag van bulkmateriaal. Het gehele pand wordt op lage temperatuur verwarmd d.m.v. vloerverwarming. In de loop van 2008 is de verhuizing naar de nieuwe locatie gerealiseerd.

Diensten Bakker Installatietechniek

Installatiebedrijf Bakker verzorgt met een team van 17 loodgieters complete installaties voor;

  • Centrale verwarming en klimaatbeheersing
  • Dakwerken, goten, zinken en loodwerk
  • Elektrawerken
  • Gas, water en riolering
  • Sanitair

24-uurs storingsdienst Terschelling

Heeft u een storing of lekkage? Bakker installatietechniek heeft een eigen storingsdienst, die 24 uur per dag bereikbaar is. Bel voor storingen: 0562-448823.