PV panelen installerenBesparen met zonnepanelen

Het hele jaar door profiteert u van de opbrengst van zonnepanelen. Ook bij bewolking of winterkou. Kiest u voor besparen op elektra? Of wilt u juist besparen op de kosten voor warm water?

Elektra dankzij de zon

U kunt gratis zonne-energie gebruiken voor het produceren van elektriciteit. De basis voor het opwekken van elektriciteit wordt gevormd door zonnepanelen. Dit type zonnepanelen noem je PV-panelen. PV staat voor PhotoVoltaic. Zo’n paneel bestaat uit onderling verbonden zonnecellen. Onder invloed van licht ontstaat in een zonnecel een spanningsverschil. Deze gelijkspanning wordt door een omvormer omgezet in de 230 V wisselspanning zoals die uit het stopcontact komt. Ligt uw dak niet precies op het zuiden? Geen probleem. Onze installateur vertelt u over de mogelijkheden en het maximale rendement.
Lees meer over PV-panelen.

Warm water dankzij de zon

U kunt zonne-energie ook gebruiken om warm water te verwarmen. Met een zonneboiler kunt u namelijk tot 60% in uw warmwaterbehoefte voorzien. Een zonneboilersysteem is universeel toepasbaar en laat zich uitstekend combineren met nieuwe en bestaande cv-installaties. Het systeem bestaat uit een voorraadvat voor warm water en naar keuze tot drie collectorpanelen op het dak. De zonnepanelen geven de energie af om het water in de boiler te warmen. Als de zon flink schijnt, kan de temperatuur oplopen tot wel 90 graden. Is het water niet warm genoeg of heeft u eens meer warm water nodig, dan vangt uw combiketel het verschil op.
Lees meer over zonneboilers.

Wat verbruikt u eigenlijk?

Valt bij u de meeste winst te behalen bij warm water of juist bij elektra? Vergelijk uw verbruik alvast eens met het verbruik van een gemiddeld huishouden: 3.340 kWh en 1.440 m3 gas.

Ook besparen met zonnepanelen?

Vraag offerte aan >