Veilig zonnepanelen aansluiten en plaatsen

Met zonnepanelen op uw dak bent u er nog niet. In uw meterkast moeten een aantal zaken worden aangepast. InstalCenter zorgt ervoor dat dit op een veilige manier gebeurt, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Veilig PV Panelen installeren

Wat doet een zonnepanelen installateur?

Onze installateur bekijkt de huidige groepenkast en elektravoorziening. Voor het aansluiten van zonnepanelen boven de 600W is namelijk een aparte groep nodig. Is uw groepenkast erg verouderd? Dan kan het verstandig zijn deze te laten vervangen. Alle apparatuur kan zo veilig achter diverse groepen ingedeeld worden. Tot slot zoekt hij een geschikte locatie voor de omvormer en de kabel naar de meterkast.

Zoek een vestiging bij u in de buurt

Hoe veilig zijn uw pv-panelen?

Denk hierbij aan de uitschakeling van het systeem bij calamiteiten of bij blikseminslag. Wist u dat zelfs na het uitschakelen van de hoofdschakelaar de zonnepanelen vermogen blijven leveren zolang er licht op valt? Dit kan gevaarlijke situaties opleveren tijdens het blussen. Een Eaton PV brandschakelaar zorgt ervoor dat de gelijkspanningskabel naar de PV-inverter automatisch spanningsloos geschakeld wordt. Onze installateur zorgt ervoor dat uw PV-panelen geheel veilig worden aangesloten.

Zonnepanelen opbrengsten

Er zijn handige hulpmiddelen voor het uitlezen van uw energieverbruik en de opbrengsten. Dit kan zelfs draadloos op afstand met uw smartphone. Onze installateur vertelt u alles over een veilige installatie van uw zonnepanelen. Neem contact op met een InstalCenter vestiging bij u in de buurt.

Maak een afspraak