Een gezond binnenklimaat. Beter voor uw gezondheid en energierekening

Kies daarom de juiste ventilatie in uw woning!

  • Helpt bij een gezond binnenklimaat
  • Helpt gezondheidsklachten, zoals hoofdpijn en allergieën, voorkomen
  • Energiebesparing; schone droge lucht is makkelijker te verwarmen.

Benieuwd naar het hele verhaal van Hans en Marjolein?

Vraag offerte aan
Een gezond binnenklimaat.

Help gezondheidsklachten voorkomen

Een gezond binnenklimaat is meer dan enkel het beheersen van de temperatuur. In het beste geval is dit ook het controleren van de vochtigheidsgraad, de ventilatie en het zuiveren van de lucht. Dat geeft gegarandeerd het hele jaar door een comfortabel binnenklimaat. Schone lucht in uw woning is erg belangrijk en kan gezondheidsklachten helpen voorkomen, namelijk:

  • Hoofdpijn
  • Slaapproblemen
  • Huidklachten
  • Ademhalingsproblemen
  • Allergieën.
Help gezondheidsklachten voorkomen

Wat fijn dat ik na het douchen weer in de spiegel kan kijken

Laat uw badkamer en toilet ademen

Waar gewoond wordt, wordt geademd, gedoucht, gekookt, etc. Bij al deze activiteiten komt vocht vrij en dit vocht kan op den duur zorgen voor schimmels, vieze luchtjes etc. Daarnaast is vocht in een ruimte erg vervelend. U wilt toch ook in de spiegel kunnen kijken na het douchen? Itho Daalderop heeft hiervoor een uitstekende oplossing, het BVT-ssst systeem. Dit systeem is uitermate geschikt voor de gemiddelde badkamer in Nederland (<10 m3). Dit systeem is krachtig genoeg voor deze badkamer en is eveneens de stilste in zijn soort.

Laat uw badkamer en toilet ademen

4 vragen beantwoord over ventilatiesystemen

Welke soorten ventilatiesystemen zijn er?

Ventilatiesystemen worden grofweg ingedeeld in A, B, C en D systemen. A systemen is gewoonweg natuurlijke ventilatie, via bijvoorbeeld ventilatieroosters. B en C systemen zijn systemen waarbij de aan- of afvoer van verse lucht mechanisch wordt geregeld. Bij D systemen wordt zowel de aan- als afvoer mechanisch geregeld. Welk systeem het beste past in uw situatie is afhankelijk van een aantal factoren. Hiervoor kunt het beste even contact opnemen met een InstalCenter bij u in de buurt.

Onderhoud ventilatiesysteem?

Een ventilatiesysteem staat 24 uur per dag aan en er moet dus continu lucht in beweging worden gebracht. Wanneer u hier niet regelmatig onderhoud aan laat plegen, moet het systeem harder gaan werken doordat deze bijvoorbeeld vies wordt. En dit merkt u op uw energierekening! Een goed onderhouden systeem werkt nou eenmaal energiezuiniger. Tevens kunnen schimmels zich ook gaan ontwikkelen in het systeem, wat ook weer slecht is voor uw gezondheid. Het is dus belangrijk dat u uw ventilatiesysteem eenmaal in de twee jaar laat reinigen en onderhouden. Bij onze vestigingen kunt u ook terecht voor een onderhoudscontract, zodat u hier niet aan hoeft te denken.

Waar plaats ik een ventilatiesysteem?

Een ventilatiesysteem hangt u op in ruimtes waar veel vocht is. Denk hierbij aan uw keuken, toilet en/of badkamer. Vele nieuwe woningen zijn voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem. In oude huizen moet u het vaak hebben van ramen, gaten, kieren, etc. om te kunnen ventileren. Maar dit is vaak niet voldoende. Voor een gezond binnenklimaat is het verstandig om hier samen met uw installateur eens goed naar te kijken.

Ventilatiesysteem installeren?

Een ventilatiesysteem ophangen is niet zomaar ‘even’ en ventilatiebox monteren. Het is erg belangrijk dat alle compenten in uw woning op de juiste manier met elkaar communiceren. Het is voor uw eigen gezondheid en portemonnee. Laat het over aan onze installateurs en u bent verzekerd van een goede installatie.

Zoek uw dichtstbijzijnde vestiging.


Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een ventilatiesysteem of wilt u meer informatie hierover?

Laat uw gegevens dan achter en uw dichtstbijzijnde InstalCenter installateur neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uw gegevensWilt u liever zelf contact opnemen met een vestiging? Dat kan ook. Kijk hier voor uw dichtstbijzijnde vestiging >