Aram van Jaarsveld: ‘Wij blijven innovatief in een traditionele markt’

Geldermalsen - Zoals altijd beginnen de ogen van Aram van Jaarsveld te twinkelen als de term duurzaamheid valt. De formulemanager van InstalCenter werkt samen met ‘zijn’ franchisenemers aan een duurzamere wereld. Het enthousiasme spat er van af wanneer Aram begint te vertellen over de projecten waar hij zich dagelijks mee bezig houdt. Hij denkt niet in problemen, maar juist in kansen. Want die zijn er volop. Een mooi moment om met de Oud-Beijerlander om de tafel te gaan zitten en zijn verhaal aan te horen.

Door Jasper Boot

Doorontwikkeling InstalCenter

Innovatief en duurzaamheid; het zijn twee termen die ik gedurende het interview met Aram van Jaarsveld vaak te horen krijg. Dat is natuurlijk niet vreemd, want het zijn ook belangrijke speerpunten van de formule die haar sporen op het gebied van duurzaamheid heeft verdiend. Met bijna 40 ondernemers in heel Nederland is InstalCenter een belangrijke speler geworden in het duurzamer maken van Nederland.

Aram van Jaarsveld - formulemanager InstalCenter

Nieuwe tool voor ondernemers

“Geen lange gesprekken en lastige vraagstukken meer voor ondernemers met klanten, maar snel gericht advies kunnen geven door een nieuwe tool die InstalCenter recentelijk heeft gelanceerd”, begint de formulemanager enthousiast te vertellen. “Door middel van een aantal vragen te beantwoorden via de applicatie kan de ondernemer exact zien voor de klant of bijvoorbeeld een warmtepomp geschikt is voor zijn of haar woning. Je moet dan denken aan het invullen van het bouwjaar van de woning en het type woning”, somt Van Jaarsveld de voordelen op.

“Door middel van een aantal vragen te beantwoorden via de applicatie kan de ondernemer exact zien voor de klant of bijvoorbeeld een warmtepomp geschikt is voor zijn of haar woning.”

Innovatief blijven in een traditionele markt

“Ondernemers waren in eerste instantie huiverig voor de nieuwe tool. Het aftasten van nieuwe ideeën valt te wijten aan onze traditionele markt”, blikt hij terug op de introductie van de nieuwe tool. “Wij moeten de moeilijke dingen makkelijk maken. Als InstalCenter willen wij bijdragen aan het rendement van een ondernemer.”

“Inmiddels werken de ondernemers met de tool en zijn ze enthousiast. Het bespaart ze namelijk veel tijd in de gesprekken met potentiële klanten.”

Persoonlijke benadering

Van Jaarsveld houdt intensief contact met de ondernemers. “Je moet het eigenlijk zo zien dat ik met ze aan de keukentafel zit en belangrijke zaken met ze bespreek. Ondernemers vinden die manier van werken fijn, want dan weten wij allebei van elkaar wat er speelt.”

“Ik probeer ondernemers te overtuigen om mee te gaan in de duurzaamheid. Inmiddels zijn tien ondernemers die hierin op de markt voorop lopen en duurzame oplossingen standaard aanbieden aan de consument.”

Voordelen voor de ondernemer

“Een ondernemer profiteert volop als ze zijn aangesloten bij InstalCenter. Onze formule is onderdeel van IGM en wij hebben gunstige inkoopcondities. Naast deze gunstige voorwaarden voegen wij ook een stukje commercie en efficiëntie toe. Commercie is de wijze waarop je de facturatie wegzet en de offertes opbouwt. Efficiënte is de wijze waarop je het inricht. Het ontwikkelen van tools ofwel hulpmiddelen behoort ook bij het traject om de ondernemer zijn proces efficiënter vorm te geven.”

“Een ondernemer profiteert volop als ze zijn aangesloten bij InstalCenter. Onze formule is onderdeel van IGM en wij hebben gunstige inkoopcondities”

Training en coaching

Naast intensief contact tussen de ondernemer en Van Jaarsveld biedt InstalCenter de ondernemers ook de nodige bijscholing aan. “Regelmatig organiseren wij trainingen in de buurt van desbetreffende vestigingen, zodat het personeel up-to-date blijft over duurzaamheid. Gisteren hadden wij in Culemborg nog een landelijke training. De aanwezige deelnemers waren er enthousiast over”, kijkt Van Jaarsveld nog even terug.


Aram van Jaarsveld - formulemanager InstalCenter
Aram van Jaarsveld - formulemanager InstalCenter

Tijdens de afronding van het gesprek laat Van Jaarsveld nog enthousiast video’s en foto’s zien van de trainingsdag in Culemborg voor ondernemers van InstalCenter. “Kijk, daar staat mijn collega Els van Maren de ondernemers de tool uit te leggen. Ze waren allemaal muisstil.” Op het gebied van een duurzaam Nederland valt er nog veel winst te behalen, maar één ding weet ik zeker; met de bevlogenheid van Aram van Jaarsveld en de kennis en kunde van de ondernemers van InstalCenter zetten wij een belangrijke stap in de goede richting.

Heeft u een vraag aan Aram? Neem dan contact met hem op.

Mail Aram van Jaarsveld