Gira Logo

Gira

De moderne elektrotechnische producten van Gira bieden comfort en veiligheid. Producten voor huisinstallatienetwerken, muziekbesturing door het hele huis, omvangrijke schakelaarprogramma's, en ook nog talrijke functies voor deurcommunicatie, energie en licht buitenshuis - alles past bij elkaar.


Alle functies en apparaten kunnen eenvoudig worden gecombineerd. Gira onderscheid zich door het heldere en buitengewone design van zijn producten.

Gira schakelmateriaal

Gira schakelmateriaal

Gira schakelmateriaal maakt u nieuwe badkamer of toilet helemaal af. Bij InstalCenter bieden we u diverse schakelmaterialen in meerdere modellen.

Gira deurcommunicatiesysteem

Gira huisstations zijn de spreek- en bedieningseenheden bij de voordeur en de tegenhangers van het deurstation buiten. De deurcommunicatie van Gira is verkrijgbaar in vele kleuren en designs. Dat komt doordat de meest uiteenlopende afdekraamvarianten toegepast kunnen worden. Het Gira deurcommunicatiesysteem kunnen worden toegepast bij eensgezinswoningen tot gebouwen met meerdere woningen. Hoogwaardig of vandaalbestendig.

Gira rookmelder: bij brand telt elke seconde

Een rookmelder waarschuwt u vroegtijdig wanneer er brand in uw woning ontstaat. De Gira rookmelders bieden een hoge mate van zekerheid voor grote woningen. Deze rookmelder detecteert stofdeeltjes al voordat deze gevaarlijk zijn. Daarnaast meten de warmtesensoren warmtewisselingen waardoor verschillende soorten brand sneller gedetecteerd worden en het 85 dB luide alarmsignaal zal niemand onopgemerkt voorbij gaan. Zo zijn u, uw gezin en uw woning dubbel beveiligd.

Gira inbouwradio

Wie luistert er niet onder het ontbijt al graag naar de nieuwste hits? Of wil voor de dag begint al weten waar de files staan? De Gira inbouwradio zorgt hier voor de juiste toon. De Gira inbouwradio is geschikt voor de keuken. Omdat de keuken steeds meer een woon- en leefruimte wordt. Maar ook in een relaxruimte als uw badkamer past deze radio perfect. De Gira inbouwradio wordt ingebouwd in de wand. 

Gira ledverlichting

Gira ledverlichting

Met Gira LED-verlichting kunt u gerichte lichtaccenten aanbrengen. Bijvoorbeeld het verlichten van traptreden en donkere gangen of buitenpaden. Zo zorgt u voor een veiliger looppad en betere oriëntatie zowel binnen- als buitenshuis.  Gira LED-verlichting wordt in twee varianten aangeboden
- LED-verlichting verwerkt in de schakelaar
- LED-verlichting voor binnen en buiten

Gira ledverlichting

Gira Sensotec LED

De Gira Sensotec LED maakt voor de functie van het automatisch ingeschakelde oriëntatielicht gebruik van een geïntegreerde LED. Daarmee verenigt hij voor het eerst de functies van een bewegingsmelder, een LED-oriëntatielicht en een contactloze schakelaar in één apparaat. Net als de Gira Sensotec werkt ook de Gira Sensotec LED met sensortechnologie op basis van het Dopplereffect. Bij detectie van een beweging zorgt de geïntegreerde LED voor een beschaafde verlichting van de omgeving en zorgt zo voor oriëntatie in de ruimte.


Gira aardlekbeveiliging: Veiligheid voor achteraf uitrusten

Lekstromen vormen een ernstig, onzichtbaar gevaar voor mens en dier dat dodelijk kan zijn. Ze treden op door beschadigde kabels, defecte elektrische apparaten en vocht. Bij nieuwbouw is een in de installatie geïntegreerde aardlekbeveiliging verplicht. In oudere gebouwen daarentegen ontbreekt de aardlekbeveiliging vaak. Hier komen oplossingen voor achteraf uitrusten in beeld, vooral daar waar het risico bijzonder groot is: in bad- en kinderkamer, in de keuken en buiten. De Gira FI-veiligheidscontactdoos en de Gira FI veiligheidsschakelaar bieden een eenvoudige en veilige mogelijkheid voor achteraf uitrusten. Als functionele inzetstukken in het Gira Systeem 55 kunnen ze met alle overeenkomstige afdekramen van de Gira-schakelaarprogramma's gecombineerd worden.

Gira hygrostaat

Kenmerken, werking: Met interne sensoren bepaalt de Gira hygrostaat de luchtvochtigheidsgraad en de temperatuur in de ruimte. Wanneer de luchtvochtigheid hoger wordt dan de met de draaiknop gekozen instelwaarde, schakelt de Gira hygrostaat een extern aangesloten ventilator in om de ruimte te ontvochtigen. De instelwaarde wordt daarbij door het apparaat dynamisch gehanteerd, d.w.z. het houdt binnen bepaalde grenzen rekening met het feit dat warmere lucht meer vocht kan opnemen dan koudere. Wanneer de Gira hygrostaat b.v. een hogere kamertemperatuur meet dan de referentietemperatuur van 21°C, staat hij een evenredig hogere luchtvochtigheid toe. Zo wordt het onnodig afvoeren van lucht voorkomen en wordt energie bespaard.

Standby-stand: Looptijdbewaking zorgt ervoor dat bij te vochtige omgevingslucht, b.v. wanneer het naar onweer neigt, niet te lang wordt ontvochtigd. Om te voorkomen dat de aangesloten ventilator onafgebroken draait, schakelt de Gira hygrostaat na ca. 1 uur over naar standby. De ventilator blijft dan ongeveer 4 uur uitgeschakeld. Wanneer het na die 4 uur nog steeds te vochtig is, wordt de ventilator weer ingeschakeld. Deze bedrijfsstand wordt aangegeven met een rode LED en kan met de bedieningsknop handmatig worden beïnvloed.

Vragen of advies

Heeft u een vraag of wilt een vrijblijvend advies van een ervaren installateur?
Neem dan direct contact op met een InstalCenter vestiging.