Panflex_Logo 250x250px

Panflex

Bij Panflex, fabrikant van ventilatiematerialen, staat een gezond en veilig binnenklimaat voorop. Een gezond en veilig binnenklimaat was nog nooit zo belangrijk als nu. Gelukkig hebben wij de afgelopen jaren hard gewerkt aan innovaties en nieuwe assortimenten zodat u de wereld kunt voorzien van frisse en veilige lucht met ons als altijd aanwezige partner op de achtergrond .

Panflex biedt een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen. Met slimme en innovatieve materialen zorgt Panflex voor een gezonde en frisse leefomgeving met installatiegemak als uitgangspunt.

Ventilatieslangen en geluiddempers

Panflex produceert al jaren flexibele ventilatieslangen en geluiddempers. Een geluiddemper wordt toegepast in een luchttransportsysteem om het geluid van de ventilatoren te absorberen en terug te brengen, zodat toelaatbare geluidsniveaus niet worden overschreden. Onze geluiddempers zijn toe te passen in een systeem van rechthoekige luchtkanalen, maar worden meestal gemonteerd aan de ronde ventilatiebuizen die als aftakking zijn gemonteerd.

 

Rookgasafvoer

Flexibele rookgasafvoerleidingen kunnen gebruikt worden als voering in een bestaand schoorsteenkanaal. Panflex heeft systemen voor de gestapelde- en woningbouw, geschikt voor aansluiting op de HR-ketel in de woningbouw en de HR of VR-ketel die in gestapelde bouw.

 

Concentrische ketelaansluitingen

De dubbelwandige rookgasafvoer is de nieuwe standaard. De Gasketelwet, die vanaf 1 april 2023 wettelijk verplicht is, dwingt huiseigenaren en installateurs om kritisch te kijken naar de bestaande installaties. Daarbij is dat een goed moment om ook naar de best mogelijke rookgasafvoer te kijken. Het uitgebreide assortiment van Panflex biedt voor elke situatie een perfecte oplossing.

Advies op maat

Heeft u een vraag of wilt een vrijblijvend advies van een ervaren installateur? Neem dan direct contact op met een InstalCenter vestiging.