Wouter en Moniek over stap voor stap verduurzamen

Wouter en Moniek wonen in een ruime tweekapper met hun puberende dochters van 14 en 17. Dat betekent veel waterverbruik, waar Wouter en Moniek graag op besparen. Daarom sloegen ze vorig jaar de handen ineen met InstalCenter voor het verduurzamen van hun woning. Samen met InstalCenter stelde ze daarom een EnergieBespaarPlan op, waarmee ze o.a. inzicht kregen in de besparingsmogelijkheden voor hun woning.

Benieuwd naar het hele verhaal van Wouter en Moniek?

Vraag de gratis krant aan
Stap voor stap verduurzamen

Samen met Gerard van InstalCenter is er gekeken naar de woonsituatie en wensen van Wouter en Moniek. Zo ook naar hun waterverbruik. Gerard constateerde dat hier zeker nog wat te besparen valt en besloot om samen met het gezin een plan om te stellen om hun woning niet alleen te verduurzamen en comfortabel te maken, maar waarbij ze ook nog eens besparen op hun maandelijkse energiekosten. Dat is nog eens mooi meegenomen!

Stap voor stap verduurzamen

de 4 keuzes van Wouter en Moniek

Zonneboilersysteem

Zonneboilers zetten zonlicht om in warmte om zo (tap)water te verwarmen. Op zonnige dagen wordt het water voor douche, bad en keuken volledig duurzaam verwarmd met zonne-energie. Op dagen dat de zon niet schijnt, springt de cv-ketel of warmtepomp bij. Ook in de winter. Op jaarbasis kunt u hiermee tot 60% besparen op de energienota voor de bereiding van warm water

Zonnepanelen

U kunt gratis zonne-energie ook gebruiken voor het produceren van elektriciteit. De basis voor het opwekken van elektriciteit wordt gevormd door zonnepanelen. Heeft u een warmtepomp, dan zijn zonnepanelen bijna een must. De extra stroom die de warmtepomp vraagt, wordt dan gecompenseerd door de zonnepanelen.

EnergieBespaarPlan

Slim verduurzamen doet u stap voor stap met uw persoonlijk EnergieBespaarPlan. In dit plan laat InstalCenter u zien hoe u stapsgewijs van uw huis een duurzaam thuis kunt maken. Hoe groot of klein u het ook aan wilt pakken, wij hebben een plan op maat voor iedereen en binnen elk budget!

Lucht/water warmtepomp

Met deze warmtepomp kunt u uw woning verwarmen zonder het gebruik van gas. En zoals de naam al doet vermoeden haalt deze warmtepomp zijn energie uit de buitenlucht, die door een buitenunit naar binnen wordt gezogen. De warmte uit de lucht wordt dan gebruikt om uw woning te verwarmen of zelfs passief te koelen.


Vraag nu de gratis krant aan!

Wij vragen u in onderstaand formulier om uw achternaam en adresgegevens in te vullen zodat wij de krant gericht aan u kunnen verzenden.

Uw gegevens