Sfeerhaarden

Sfeerhaarden

Een sfeerhaard of een kachel is een belangrijke blikvanger in uw interieur. Een dergelijk haard geeft uw interieur een warme en sfeervolle uitstraling. Daarom is het van belang dat de kachel past bij de uitstraling die u zoekt. Meestal wordt een haard vooral als sfeerverwarming gekozen, maar kan ook heel goed als hoofdverwarming dienen.

Pelletkachel

Wilt u tijdens koude dagen genieten van een knapperend haardvuur? Een pelletkachel biedt de sfeer van een haard én het comfort van een cv-installatie. U kunt de bestaande cv-installatie deels of helemaal vervangen met een pelletkachel. De brandstof in de vorm van kleine houtkorrels, pellets genaamd, is compleet CO2 neutraal. Een pelletkachel is dan ook een verantwoorde keuze voor het milieu en uw portemonnee. Met een pelletkachel stookt u alleen wanneer nodig en deze is programmeerbaar voor de hele week. De kachel hoeft, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een houtkachel, niet op te warmen of ‘uit te branden’ indien het te warm wordt.

Elektrische sfeerhaard

Een elektrische sfeerhaard wordt steeds populairder. Dit komt onder andere doordat de techniek van dit type haarden tegenwoordig zo ontwikkeld is, dat het vuurbeeld steeds meer op een echte houtkachel lijkt. Bovendien biedt dit type sfeerhaard een optimaal gebruiksgemak. Er is namelijk geen rookkanaal nodig, maar na het plaatsen van de haard is een stekker in het stopcontact voldoende. Een nadeel is wel dat een elektrische haard meestal niet als hoofdverwarming kan functioneren.

Gasgestookte sfeerhaard

Met de energietransitie voor de boeg kunt u zich afvragen of het wel slim is om in een gashaard te investeren. En dit is zeker het geval! De meeste nieuwe gashaarden kunnen worden omgebouwd zodat ze ook werken op propaan en/of op andere soorten gas werken. Dan kunt u én duurzaam én sfeervol bezig zijn.